Barramundi met venkel, bloemkool & Tenuta Casale Milli Mea

Ingredienten voor 4 personen, 45 minuten:
1 bloemkool
2 venkelknollen
Scheutje olijfolie
150 g kerstomaatjes
2 teentjes knoflook
12 rode chilipeper
14 bosje basilicum
Geraspte schil en sap van biologische citroen
Zout
600 g barramundifilets (zonder vel)*
1 fles Tenute Casale Milli Mea

*Barramundi is een Australische baars met stevig, sappig vlees. In plaats van barramundi kun je ook snoekbaars of kabeljauw gebruiken.  

Bereiding:

  1. Verwarm de barbecue voor tot 180°C. Maak de bloemkool en venkel- knollen schoon en snijd ze in schijven van 1 cm dik. Bestrijk ze met wat olijfolie, leg ze op het rooster en gaar ze ongeveer 10 minuten, tot ze licht beginnen te verkleuren. Was de tomaatjes en rooster ze 5-8 minuten mee. Snijd de geroosterde groenteschijven in kleine stukken. Halveer de tomaatjes. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd de chilipeper in de lengte open, verwijder het zaad en snijd hem eveneens heel klein. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd ze in dunne reepjes. Doe alles bij de groenten en meng goed. Breng op smaak met de citroenrasp en het -sap en wat zout.  
  2. Verhoog de temperatuur tot 220°C. Bestrijk de visfilets met olijfolie en leg ze in een vishouder. Rooster de vis boven directe hitte 3 minuten aan weerszijden, tot hij bruin is.  
  3. Schik de groenten op een schaal en leg de geroosterde visfilets erop. Bestrooi ze met wat zout. Sprenkel er tot slot wat olijfolie over en dien direct op.

Wijnspijs:

Onze blend van Chardonnay en Grechetto, van Italiaanse bodem, voelt zich als een vis in het water bij dit gerecht. Het heldere en kakelfrisse Chardonnaykarakter gaat goed bij het frisse van de citroen en basilicum. De Grechettodruif geeft de Milli Mea z’n kruidige en stevigere basis, die matcht bij de venkel en tomaat. Fris en stevig, precies wat dit visje nodig heeft!

Afkomstig uit: Een wereldreis rond de BBQ – 100 internationale grillgerechten – door Ralph de Kok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *