Proeven bij de Franse wijnboer (do’s and don’ts)

Lekker proeven bij de boer! C’est chouette! Ook al ben je een echte Franse-wijnproef-newbie, met deze do’s and don’ts hou je jezelf staande tijdens elke gezellige proeverij bij de wijnboer à France…Allez-Hop! Ga beslagen ten ijs Ga nooit proeven op een lege maag. Bedenkers van de haute cuisine of niet: tijdens een Franse wijnproeverij passeren vaak… Lees meer

Syrah & Shiraz hetzelfde?

Yep! Zelfde druifje, andere naam. De Fransen noemen de druif syrah en Australische wijnmakers ‘down under’ noemen hem shiraz. De druif heeft redelijk wat tannine, zonder heel stroef te zijn. Verder zijn er volle blauwe fruitsmaken van bramen & bessen te ontdekken en kruiden & specerijen, waaronder witte peper. De groeilocatie van de druif verraadt… Lees meer

Kurk is afkomstig van een boom

De beroemde wijnstopper is inderdaad afkomstig van een boom, van de schors van een kurkeik om precies te zijn. Deze bomen groeien voornamelijk in landen rondom de Middellandse Zee. Portugal neemt het grootste deel voor zijn rekening, andere kurklanden zijn Spanje, Italië, Marokko en Algerije. Een kurkeik kan rond de 200 á 250 jaar oud… Lees meer