Wijnspijs: Garnalen, pittige limoen-knoflookboter, zoete aardappel en Torrontés

Dit gerechtje is licht en simpel, met pure smaken: het zoete van de aardappel, het romige van de boter, een beetje pittig met een frisse kick van de limoen. Een perfecte combi hierbij is de aromatische, droge witte torrontés van Finca Los Olmos uit het Argentijnse Mendoza. Zodra je hem inschenkt swingen de muskaatachtige geuren… Lees meer

Wijnspijs van Erik: Kabeljauw, cavolo nerochips, beurre blanc en witte Limoux

De houtgerijpte witte Limoux van Chardonnay en Chenin Blanc neemt het vettige karakter van de kabeljauw en de beurre blanc bij de hand! De aroma’s van de houtrijping (vanille, kokos en boterkoek) schreeuwt namelijk om een vette vis met botersaus. Om je glas en bestek bij af te likken… Benodigdheden voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets… Lees meer

Wijnspijs van Sophie: Coquilles met doperwtenpuree & krokant gebakken pancetta

Deze sprankelende Gavi di Gavi van 100% cortesedruiven is door zijn citrus tonen en zilte mineraliteit de ideale begeleider van visgerechten. Hij kan dan ook niet in het rijtje ontbreken tijdens het kerstdiner. Deze elegante witte wijn uit Piemonte combineert perfect met zijn krachtige karakter bij het zacht zoete vlees van de coquilles, de frisheid… Lees meer

Wijnspijs van Tjalling: Frambozen Semifreddo met Moscato d’Asti

Moscato d’Asti is een licht mousserende wijn uit het noorden van Italië. Door het licht bubbeltje past het perfect bij de luchtige semifreddo. De frambozen en het licht tropische fruit zijn ook goede vrienden, en door het alcoholpercentage van slechts een paar procent is dit de perfecte afsluiter van een uitgebreid diner. Benodigdheden voor 4… Lees meer

Heerlijk avondje: Wildstoof en Nero d’Avola

Heerlijk om tijdens Sinterklaas voor een heuse herfst-wild-stoof-pot te gaan. Onze nét zo geconcentreerde wijn van Gulfi doet het hier perfect bij. Deze überitaliaanse Nero d’Avola is wild, krachtig, kruidig maar ook vol met rijp fruit zoals pruimen. Perfect bij een dito wildstoof! Deze wildstoof is echt een super gerecht als je ’s avonds iets… Lees meer

Wijnspijs: Pekingeend en Spätburgunder

Pekingeend en Spätburgunder… ein ganz geile Kombination! Waar de meeste Chinese gerechten goed gaan met bier, is Pekingeend toch écht een uitzondering. Het knapperige huidje, de rode kleur van het vlees en de zoete hoisin schreeuwt (in dit geval; kwaakt) om rode wijn! Redding kwam van onze oosterburen. Max Pfannebecker maakt in Rheinhessen namelijk een bijzonder… Lees meer

Wijnspijs: Slow-spareribs en spruiten

Na een prachtige ‘Indian Summer’ is het najaar toch echt begonnen… Gelukkig zijn wij niet van suiker en schuwen we het slechte weer niet! Sterker nog, de spareribs kunnen nog gewoon op de barbecue. En wat gaat er goed met langzaam gegaarde ribs van de BBQ? Onze Catalan Eagle Tinto natuurlijk. Dit is de ultieme… Lees meer

Wijnspijs: Bietentaartje met geitenkaas en Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc en geitenkaas. Klassieker dan deze wijn-spijs combi wordt het bijna niet. Het witte kaasje heeft veel frisse zuren en duldt zeker niet elke wijn naast zich. Maar de internationale vedette Sauvignon Blanc weet er wel raad mee. En al helemaal als deze uit de Franse Loire komt. Die stijl SB is zeer elegant… Lees meer

Wijnspijs: Rendang met onze Cabaletta della Venezie

Dit welbekende gerecht uit de Indonesische keuken kan je net zo pittig maken als je zelf wil! Dus ben je een beetje verkouden en ruik je geen wijn meer? Vermaal een paar extra pepertjes in de rendang, snuit je neus en ruik de donkere en zwoele aroma’s van onze Cabaletta. De Rondinella-, Corvina- en Cabernetdruiven… Lees meer

Spaanse stoofpot met rode zeebaars en amforagerijpt rood

Bij een Spaanse stoof hoort natuurlijk Spaans rood! En al helemaal als de wijn óók uit een pot komt…  Wijnboer Paco’s Vermell is een blend van Garnacha, Monastrell en Mandó. En deze druiven rijpen 4 maanden lang op amfora’s van klei, om het rode fruit nog meer op de voorgrond te laten treden. Precies wat dit gerecht… Lees meer

Wijnspijs: Penne met gebakken kappertjes, tonijn en tomaat en dé Oostenrijkse trots

Benodigdheden voor 2 personen: 1/2 pak Penne 1 blikje tonijn 1 blinke kappertjes 20 cherrytomaatjes (verschillende kleuren) 1 klein handje gedroogde oregano 1 flinke scheut olijfolie 1 fles Weingut Soellner Grüner Veltliner Instructies: Laat de kappertjes even uitlekken en frituur ze kort in een scheutje olijfolie, tot ze knapperig zijn. Zet de kappertjes even apart… Lees meer

Wijnspijs: Pasta alla Norma met onze San Donato Chianti

Ingrediënten (voor 4 personen) 2 aubergines 2 blikjes tomatenblokjes (2x 400gr) 1 blikje tomatenpuree 1 pak Penne 1 grote rode ui en 2 tenen knoflook Geraspte Parmezaan of Pecorino Verse basilicum Rode wijnazijn, olijfolie, peper, zout en eventueel een rood pepertje 1 fles San Donato Chianti Wat moet je doen? Snij de aubergines in halve… Lees meer

Barramundi met venkel, bloemkool & Tenuta Casale Milli Mea

Ingredienten voor 4 personen, 45 minuten: 1 bloemkool 2 venkelknollen Scheutje olijfolie 150 g kerstomaatjes 2 teentjes knoflook 1⁄2 rode chilipeper 1⁄4 bosje basilicum Geraspte schil en sap van biologische citroen Zout 600 g barramundifilets (zonder vel)* 1 fles Tenute Casale Milli Mea *Barramundi is een Australische baars met stevig, sappig vlees. In plaats van barramundi kun je ook snoekbaars of kabeljauw gebruiken.   Bereiding: Verwarm… Lees meer

Snelle mosselpan en onze nieuwe Limited: Provam Alvarinho

Ingrediënten voor 2 personen: 2kg mosselen Mosselgroenten (wortel, prei, venkel, ui, bleekselderij) 3 teentjes knoflook takjes peterselie een halve fles oude, witte wijn stokbrood een fles Provam Alvarinho Instructie: Laat de mosselgroenten samen met de grofgesneden knoflook en peterselie even zweten in de olie en giet vervolgens een halve fles witte wijn in de grote… Lees meer

Geroosterde pompoen taart met Catalan Eagle Blanco

Ingredienten voor het deeg 150 g fijne patentbloem 75 g koude boter 75 ml water een snufje zout Ingredienten voor de vulling 1 flespompoen à 800 g 2 eieren 20 g fijne patentbloem 15 g zachte boter 250 g bruine suiker 60 g melk 1⁄4 tl zout 1⁄2 tl kruidnagelpoeder 1 tl kaneel tl gemberpoeder… Lees meer

Skirtsteak Tortilla’s met Ontañon Rioja Crianza

Ingredienten voor de marinade: 2 gedroogde poblanopepers, zaad verwijderd  2 gedroogde rode chilipepers, zaad verwijderd  2 gedroogde chipotle-/jalapeñopepers, zaad verwijderd   1⁄2 rode paprika 1,5 dl versgeperst sinaasappelsap versgeperst sap van 2 limoenen 50 ml sojasaus 2 el olijfolie 5 teentjes knoflook, gepeld 2 el komijnpoeder 1 el korianderpoeder 2 el bruine suiker een snufje zout   Ingredienten voor… Lees meer

Zeeuwse-mosselen met tomaten en saffraan & onze Vermentino

Ingredienten: 1,5 kg verse Zeeuwse mosselen 6 tomaten 1 ui 2 teentjes knoflook 1/4 bosje bladpeterselie 1/4 bosje basilicum 1/4 bosje tijm 1 zonnebloemolie 10 saffraandraadjes 50 ml wittewijnazijn Fles Piero Mancini Vermentino Bereiding Verwarm de barbecue voor tot 200°C. Spoel de mosselen onder koud stromend water schoon en verwijder geopende en kapotte exemplaren. Snijd… Lees meer