Asperges en Weissburgunder: Een gelukkig huwelijk

Iedere lente bloeit de discussie weer op; welke wijn past het beste bij asperges? Pinot Blanc, Sauvignon, Riesling, mollige Chardonnay? Geen zorgen, het kan allemaal. Maar onze favoriete Weissburgunder van Max Pfannebecker ‘does the trick’. Het zachte lentefruit gaat heerlijk bij de subtiele, zachte smaken van de asperges en het frisse zuurtje gaat hand-in-hand met… Lees meer

Pasta Vongole en Pinot Grigio

Liefde gaat door de maag. Dat weten de Italianen maar al te goed. Daarom staat in elk restaurantje aan de Italiaanse kust een pasta op het menu met vers gevangen venusschelpjes. Peterselie, knoflook, een rood pepertje en een klein beetje Parmezaan voor de binding en klaar is Casanova… Stond de Pinot Grigio al koud? Ingrediënten… Lees meer

Spaanse stoofpot met rode zeebaars en amforagerijpt rood

Bij een Spaanse Stoof hoort natuurlijk Spaans rood! En al helemaal als de wijn óók uit een pot komt… Wijnboer Paco stuurde zijn favoriete recept op die perfect gaat bij zijn blend van Garnacha, Monastrell en Mandó. Deze wijn rijpt vier maanden lang op amfora’s van klei om het rode fruit nóg meer op de… Lees meer

Vega(n) Sri Lankaanse Auberginecurry – De parel van Azië meets Grenache Blanc en Viognier

Ben jij ooit op Sri Lanka geweest? Op elke hoek van elke straat kan je voor een prikkie een lokale curry bestellen. En dat vaak helemaal vega(n) én met een gemeende glimlach! Helaas is er geen fatsoenlijk glas wijn te bestellen daar tussen kokosnoten en tuktuk’s. Daarom deze Catalaanse blend van Grenache en Viognier, die… Lees meer

Wijnspijs: Köfte met tomatenpilav en Karasakiz

Wist jij dat de Turken ook wijn maken? Maar liefst 95% van hun druiven drogen ze in tot de rozijnen die jij ‘s ochtends in jouw havermoutpap stopt. Gelukkig weet de overige 5% vloeibaar de fles in te kruipen! En hoe! Deze Turkse blend van Merlot en inheemse Karasakiz is zacht van karakter met een… Lees meer

Wijnspijs: Garnalen, pittige limoen-knoflookboter, zoete aardappel en Torrontés

Dit gerechtje is licht en simpel, met pure smaken: het zoete van de aardappel, het romige van de boter, een beetje pittig met een frisse kick van de limoen. Een perfecte combi hierbij is de aromatische, droge witte torrontés van Finca Los Olmos uit het Argentijnse Mendoza. Zodra je hem inschenkt swingen de muskaatachtige geuren… Lees meer

Wijnspijs van Erik: Kabeljauw, cavolo nerochips, beurre blanc en witte Limoux

De houtgerijpte witte Limoux van Chardonnay en Chenin Blanc neemt het vettige karakter van de kabeljauw en de beurre blanc bij de hand! De aroma’s van de houtrijping (vanille, kokos en boterkoek) schreeuwt namelijk om een vette vis met botersaus. Om je glas en bestek bij af te likken… Benodigdheden voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets… Lees meer

Wijnspijs van Sophie: Coquilles met doperwtenpuree & krokant gebakken pancetta

Deze sprankelende Gavi di Gavi van 100% cortesedruiven is door zijn citrus tonen en zilte mineraliteit de ideale begeleider van visgerechten. Hij kan dan ook niet in het rijtje ontbreken tijdens het kerstdiner. Deze elegante witte wijn uit Piemonte combineert perfect met zijn krachtige karakter bij het zacht zoete vlees van de coquilles, de frisheid… Lees meer

Wijnspijs van Tjalling: Frambozen Semifreddo met Moscato d’Asti

Moscato d’Asti is een licht mousserende wijn uit het noorden van Italië. Door het licht bubbeltje past het perfect bij de luchtige semifreddo. De frambozen en het licht tropische fruit zijn ook goede vrienden, en door het alcoholpercentage van slechts een paar procent is dit de perfecte afsluiter van een uitgebreid diner. Benodigdheden voor 4… Lees meer

Heerlijk avondje: Wildstoof en Nero d’Avola

Heerlijk om tijdens Sinterklaas voor een heuse herfst-wild-stoof-pot te gaan. Onze nét zo geconcentreerde wijn van Gulfi doet het hier perfect bij. Deze überitaliaanse Nero d’Avola is wild, krachtig, kruidig maar ook vol met rijp fruit zoals pruimen. Perfect bij een dito wildstoof! Deze wildstoof is echt een super gerecht als je ’s avonds iets… Lees meer

Wijnspijs: Pekingeend en Spätburgunder

Pekingeend en Spätburgunder… ein ganz geile Kombination! Waar de meeste Chinese gerechten goed gaan met bier, is Pekingeend toch écht een uitzondering. Het knapperige huidje, de rode kleur van het vlees en de zoete hoisin schreeuwt (in dit geval; kwaakt) om rode wijn! Redding kwam van onze oosterburen. Max Pfannebecker maakt in Rheinhessen namelijk een bijzonder… Lees meer

Wijnspijs: Slow-spareribs en spruiten

Na een prachtige ‘Indian Summer’ is het najaar toch echt begonnen… Gelukkig zijn wij niet van suiker en schuwen we het slechte weer niet! Sterker nog, de spareribs kunnen nog gewoon op de barbecue. En wat gaat er goed met langzaam gegaarde ribs van de BBQ? Onze Catalan Eagle Tinto natuurlijk. Dit is de ultieme… Lees meer

Wijnspijs: Bietentaartje met geitenkaas en Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc en geitenkaas. Klassieker dan deze wijn-spijs combi wordt het bijna niet. Het witte kaasje heeft veel frisse zuren en duldt zeker niet elke wijn naast zich. Maar de internationale vedette Sauvignon Blanc weet er wel raad mee. En al helemaal als deze uit de Franse Loire komt. Die stijl SB is zeer elegant… Lees meer