Zeeuwse-mosselen met tomaten en saffraan & onze Vermentino

Ingredienten: 1,5 kg verse Zeeuwse mosselen 6 tomaten 1 ui 2 teentjes knoflook 1/4 bosje bladpeterselie 1/4 bosje basilicum 1/4 bosje tijm 1 zonnebloemolie 10 saffraandraadjes 50 ml wittewijnazijn Fles Piero Mancini Vermentino Bereiding Verwarm de barbecue voor tot 200°C. Spoel de mosselen onder koud stromend water schoon en verwijder geopende en kapotte exemplaren. Snijd… Lees meer

Wijnspijs van Thijs: Tijgergarnalen en cool-climate-wit

Onze wijninkoper Thijs staat zelfs ’s winters op zijn balkon te barbecuen! Nu het zomer is, kan hij al helemaal zijn geluk niet op. Hij deelt natuurlijk graag zijn ervaring. Daarom deze tijgergarnalen van het gloeiende ijzer, samen met onze Château de Vaux: Septentrion. Deze Noord-Franse blend van Auxerrois, Müller Thurgau en Pinot Gris barst namelijk… Lees meer

Zomerse salades, zomerse wijnsuggesties

Yes! De zomerzon is er weer volle bak bij! Een frisse, lichtvoetige, zomerse salade is dan ook een graag geziene gast op de keukentafel! Wat drink je daar dan bij? Onze voordelige zomerwijnen natuurlijk! Zo’n zomerse salade bestaat uit zo ontzettend veel verschillende ingrediënten, dat het altijd een leuke uitdaging is om een geschikte wijn te… Lees meer

Aspergehelden

Asperges. Daar zijn ze weer! De witte, groene en paarse scheuten van de asparagus officinalis worden volop gestoken en de komende twee maanden gaat Nederland massaal aan het witte goud van eigen bodem. Om je een beetje op weg te helpen hebben we drie aspergewijnen uitgezocht. Lekkere witte wijnen die het meer dan goed doen in combinatie… Lees meer

Jaspers wijn-spijs-suggestie: Zalm, mango en zoete aardappelfriet

De zon schijnt, temperaturen stijgen, het is weer tijd voor Bordeaux! Hè Bordeaux? Dat zeg ik ja! Maar dan nu niet meer die zware stoere rode jongens, maar heerlijk volslank wit uit de Entre-Deux-Mers. Super lekker bij zalm met mangosalsa en zoete aardappelfrietjes. Entre-Deux-Mers ligt tussen de rivieren de Garonne en de Dordogne in. En… Lees meer

Wijnspijs: Tim’s voorjaarsalade en onze Vila Nova Vinho Verde

Hoewel de lente maar net is begonnen heeft iedereen afgelopen week kunnen genieten van de eerste zonstralen. Met deze heerlijke lentezon in april krijg je toch trek in een glas frisse Vinho Verde met geur en smaak van groene appeltjes en vleugje citrus. Het geheim van deze Portugese zit hem in de combinatie van de… Lees meer

Wijnspijs: Met Biefstuksalade en Chimichurri de tuin in!

Is jouw tuin, balkon of dakterras al klaar voor de lente? Ondanks dat het mos hier nog op de tegels staat, wordt het tijd om naar buiten te gaan voor de allereerste voorjaarsmaaltijd in de zon! Een biefstuksalade met Argentijnse Chimichurri en een frisse, maar toch warme Argentijnse Malbec. Malbec, Asado en Chimichurri, de drie… Lees meer

Wijnspijs: Salade met gegrilde kip, cranberry’s en de Catalaanse Garnacha Blanca

Als wij de vogels buiten horen fluiten en het zonnetje doorkomt, vragen wij ons maar één ding af; “Staat er wel een flesje witte wijn koud?”. Dit ultieme lentegevoel moet natuurlijk gevierd worden! En waarom dan niet met een lentesalade van kip, cranberry, pistache, avocado en een pittig flesje Catalaans wit? Deze Spaanse witte wordt gemaakt… Lees meer

Eggscuse me? Wijn bij de Paasbrunch? Eggs Benedict met zalm en avocado op een paasbeste croissant

Pasen staat weer voor de deur! Het perfecte excuus om in dit lange paasweekend tijdens de brunch al een flesje wijn te openen… En waarom dan niet even de keuken in voor een gepocheerd eitje met Hollandaise saus, zalm en avocado? Neem een likje van de friszure, filmende Hollandaise saus en drink gelijk een slokje van de, op… Lees meer

Polenta met gegrilde groenten en verleidelijke Viognier

Gisteren is de Week-Zonder-Vlees begonnen. Duizenden Nederlanders laten vlees even voor wat het is en zoeken naar alternatieven. Gelukkig is het geen Week-Zonder-Wijn en komen wij met een vegetarische wijnspijs-suggestie met polenta en gegrilde groenten op de proppen. Dus open met die fles Viognier en eet de wereld een klein stukje duurzamer… De trendy Viognier is al… Lees meer

De verschillende gezichten van Vermentino

Tussen de ontelbare Italiaanse druivenrassen zitten behoorlijk wat rare snuiters die vaak onder verschillende artiestennamen door het leven gaan. Neem nou de witte druif Vermentino. Geboren in Ligurië, waar ‘ie in het lokale dialect Pigato (gespikkeld) heet. In Piëmonte hebben ze hem tot Favorita gedoopt en op Sardinië kan hij zich als Arratelau voorstellen. In… Lees meer

‘What grows together, goes together’: Spanakopita (Griekse Spinazietaart) met onze Feast Moschofilero

Op het Griekse schiereiland Peloponnesos groeien de inheemse Moschofilerodruiven tussen de loslopende geiten en schapen. Wij zijn er van overtuigd dat de lokale streekgerechten perfect matchen met de wijnen uit diezelfde streek. Daarom doken wij de keuken in voor een wijnspijssuggestie uit het land van wijngod Dionysos zelf! Spanakopita, een spinazietaart boordevol schapen- en geitenkaas,… Lees meer