Polenta met gegrilde groenten en Viognier

December is al druk genoeg. En tijd om uren in de keuken te staan heb je vaak niet. Daarom inspireren vier foodies van Eten Volgens Mij en vier wijnfans van Grapedistrict je graag met makkelijke recepten en heerlijke bijpassende wijnen voor op je doordeweekse decemberdag. Heerlijk voedzaam, klaar in een handomdraai en nóg lekkerder met een matchend… Lees meer

Pangasiusfilet met dille-tuinbonen rijst en Alvarinho

December is al druk genoeg. En tijd om uren in de keuken te staan heb je vaak niet. Daarom inspireren vier foodies van Eten Volgens Mij en vier wijnfans van Grapedistrict je graag met makkelijke recepten en heerlijke bijpassende wijnen voor op je doordeweekse decemberdag. Heerlijk voedzaam, klaar in een handomdraai en nóg lekkerder met een matchend glas wijn on the… Lees meer

Wijnkliekjes

Bij sommige van ons komt het maar zelden voor, maar het kan wel eens gebeuren dat je blijft zitten met wijnkliekjes. Na een gezellige avond waar fles na fles open ging, of omdat je in je eentje een fles hebt open getrokken (wees nooit te verlegen om alleen te drinken) die simpelweg niet is opgegaan…. Lees meer

100% BBQ PROEF

Vandaag weer barbecueën? Maar natuurlijk! De gemiddelde BBQ is een ware kakofonie van geuren en smaken en daardoor lijkt het soms lastig om één passende wijn te vinden die bij alle lekkere hapjes past. Toch is het mogelijk! Wij Nederlanders zijn echte mooi-weer-barbecueërs. Volgens onderzoek ontvlamt de gemiddelde Nederlander zes keer per jaar de barbecue… Lees meer

Aspergehelden

Asperges. Daar zijn ze weer! De witte, groene en paarse scheuten van de asparagus officinalis worden volop gestoken en de komende twee maanden gaat Nederland massaal aan het witte goud van eigen bodem. Om je een beetje op weg te helpen hebben we drie aspergewijnen uitgezocht. Lekkere witte wijnen die het meer dan goed doen in combinatie… Lees meer

Herfstig stoofgerecht & Malabarista Tempranillo Garnacha

Lekker herfst stoofgerecht met sweety pompoen en hartige worstjes. klikken maar! Dit heerlijke gerecht is lekker te combineren met deze vrolijke Spanjaard. Jong geleerd is oud gedaan en deze kruidige en sappige rode zorgt dan ook voor een lekker knus weekend. Even geen inspiratie dit weekend, of gewoon geen zin om na te denken over wat je… Lees meer

Ovenschotel van malse kip, kastanjechampignons & Uvaggio Zinfandel

Herfst-Ovenschotel van kippendijen en kastanjechampignons Een herfstig roerbak-recept van WayMadi, met lekker veel pit voor bij het kouder wordend weer. De Uvaggio Zinfandel maakt het geheel compleet. Alles klinkt Italiaans aan deze jongen, maar het is toch echt een Amerikaan. En wel een hele soepele. Zwoel rood fruit en ideaal voor je eerste herfstavond. (klikken maar)… Lees meer