Wijn-Spijs-Special: Vaderdag, Spareribs en Mavrud!

Hierbij een hedendaags eerbetoon aan jouw bloedeigen vader; stoere, langzaam gegaarde Spareribs met onze heldhaftige Bulgaarse Neragora Ares. Deze biologische blend van Mavrud en Merlot heeft een flinke dosis geconcentreerd, donker fruit met een levendige en kruidige finish. De Merlot maakt deze blend wat zachter en toegankelijker. Door het stevige maar geconcentreerde fruit gaat deze… Lees meer

Wijnspijs: Steak Bordelaise met groene asperges

Met de Bordeaux Superieur als Limited Edition van deze week zijn we de keuken in gedoken, om een klassieke ‘Steak Bordelaise‘ te maken. De verhalen gaan de rondte dat dit gerecht op de wijngaarden van Bordeaux is ontstaan. Het vlees werd geroosterd boven het hout van oude wijnvaten die na een aantal jaren niet meer… Lees meer

Wijnspijs: Kabeljauw met citrus basilicumsaus

Een mooi stuk kabeljauw, een frisse maar zachte citrus basilicumsaus en groene asperges. Een heerlijk licht gerecht voor tijdens de zonnige dagen! Samen met de bijpassende Limited wijn van deze week, dé ultieme lente wijnspijs combinatie! De verfrissende zuren van deze wijn matchen goed met de citrus basilicumsaus. Het lichte lentefruit van de Furmint-Hárs is de perfecte… Lees meer

3 Tips voor jouw eigen Wijn-Valentijn

Verras jouw Valentijnsdate eens met een mooie fles wijn! De conclusie van onderzoek aan de Universiteit Michigan luidt namelijk; ‘Couples who drink together, stay together’. Dit is natuurlijk geen vrijbrief om elke avond met je partner op de keukentafel te dansen. Maar toch, een mooie fles wijn op zo’n amoureuze dag blijft je altijd bij!… Lees meer

Wijnspijs: Zuid-Franse Icare Chardonnay met gnocchi uit de oven

Na een seizoen van frisse salades is het nu tijd voor ultiem comfort voedsel dat wordt aangedikt met boterzachte Chardonnay in plaats van dorstlessende Vinho Verdes. Een gouden combinatie is de Zuid-Franse Icare Chardonnay met gnocchi uit de oven. Deze Icare zorgt voor rijp fruit, vanille en iets notigs. De zachte romige textuur van het gerecht tilt de wijn naar grotere hoogtes (of andersom).  Benodigdheden voor 3 personen:  500 gr… Lees meer

Hillary of Donald? Wie o wie?

Aangezien de inhoud van het debat steeds gênantere proporties begint aan te nemen, kunnen we ons beter bezighouden met serieuzere vraagstukken rondom de presidentsverkiezingen van de U.S. of A. Want welke kandidaat zet eigenlijk het vaakst een witte huiswijn aan zijn of haar lippen? Wie drinkt er meer wijn? Hillary of Donald? Trump Winery Het zal… Lees meer

Geurenleek of supersnuiver? Het maakt niet uit!

In onze taal zijn geuren veel moeilijker te beschrijven dan kleuren. De Nederlandse taal heeft daar niet als enige last van, alle Westerse talen hebben een erg beperkte woordenschat voor geuren. Maar dan nu het dilemma: onderscheiden getrainde neuzen nu meer geuren dan ongetrainde neuzen? Zullen de zogenaamde wijnsnuivers nu meer ruiken dan neuzen die… Lees meer

Proeven bij de Franse wijnboer (do’s and don’ts)

Lekker proeven bij de boer! C’est chouette! Ook al ben je een echte Franse-wijnproef-newbie, met deze do’s and don’ts hou je jezelf staande tijdens elke gezellige proeverij bij de wijnboer à France…Allez-Hop! Ga beslagen ten ijs Ga nooit proeven op een lege maag. Bedenkers van de haute cuisine of niet: tijdens een Franse wijnproeverij passeren vaak… Lees meer

Syrah & Shiraz hetzelfde?

Yep! Zelfde druifje, andere naam. De Fransen noemen de druif syrah en Australische wijnmakers ‘down under’ noemen hem shiraz. De druif heeft redelijk wat tannine, zonder heel stroef te zijn. Verder zijn er volle blauwe fruitsmaken van bramen & bessen te ontdekken en kruiden & specerijen, waaronder witte peper. De groeilocatie van de druif verraadt… Lees meer