Eggscuse me? Wijn bij de Paasbrunch? Eggs Benedict met zalm en avocado op een paasbeste croissant

Pasen staat weer voor de deur! Het perfecte excuus om in dit lange paasweekend tijdens de brunch al een flesje wijn te openen… En waarom dan niet even de keuken in voor een gepocheerd eitje met Hollandaise saus, zalm en avocado?

Neem een likje van de friszure, filmende Hollandaise saus en drink gelijk een slokje van de, op hout gefermenteerde, Perdeberg Chenin Blanc. De frisse zuren in de fruitige en boterige Chenin Blanc van het befaamde Zuid-Afrikaanse wijnhuis Perdeberg vullen de frisse zuren en het romige karakter van de Hollandaise saus perfect aan. Met de zalm, het ‘lopende’ gepocheerde eitje en de romige avocado heb je een nóg voller mondgevoel! Dat wordt een zalig Pasen…

Benodigdheden voor 2 personen:

125 gr ongezouten boter
4 eieren
2 el witte wijnazijn
1 citroen
2 tl peperkorrels
1 avocado
4 plakjes gerookte zalm
2 grote croissants
1 fles Perdeberg Chenin Blanc

Instructie:

De Hollandaisesaus

Voor de Hollandaise kook je 2 eetlepels witte wijnazijn , één eetlepel water en 2 eetlepels geplette peperkorrels 10 minuutjes in. Laat 125 gram boter langzaam smelten en schenk de gesmolten boter over in een glas zodat je alleen de geklaarde boeter overhoudt (geen eiwitten). Zeef vervolgens de peperkorrels uit je ingekookte azijn en klop ze met een garde op samen met de twee eidooiers. Giet druppelsgewijs de geklaarde boter bij de saus tot je een dikkere saus krijgt (Zo’n 5 minuten met de garde kloppen. Mocht je pols het begeven, werkt een staafmixer of een keukenmachine ook heel goed).

De eitjes pocheren

Zet een grote pan water op en giet er twee eetlepels witte wijnazijn in. Als het water kookt roer je de pan even flink door zodat er een draaikolk ontstaat. Breek het ei en laat je inhoud in de draaikolk vallen. Laat hem drie minuutjes koken en haal het perfecte gepocheerde eitje uit de pan. Herhaal met een tweede eitje.

Snij vervolgens de croissants horizontaal in en leg er plakjes zalm en avocado op. Maak de croissant compleet met het eitje op het broodje en giet langzaam jouw eigen Hollandaise saus er over. Een fijne brunch gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *