Gambaspiesjes met gepofte knoflookmarinade

Een hartstikke lekker BBQ-recept. Gemarineerde gamba’s samen met een slok Zuid-Franse fruitbom. The summer is magic.

Dit recept is klaar in een handomdraai en zelfs de grootste keuken-nitwit maakt met deze smakelijke marinade furore aan de barbecuetafel. Door de marinade aan te maken met gepofte knoflook (uit de oven) geef je de gamba’s een volle, rijke smaak zonder dat deze te knoflookerig is.

Dit is wat je moet doen

Koop verse gamba’s.
Diepvries mag ook, maar vers is het verschil tussen lekker en heel erg lekker.

Laat je houten stokjes een tijdje weken in een bakje water, zodat je geen splinters in je gamba’s (of gehemelte) krijgt.

Begin vier uur van te voren met het poffen van de knoflook.
Pak een hele bol knoflook, wikkel deze in aluminiumfolie en zet deze in de -op 180 graden voorverwarmde- oven.
Wacht een half uur, haal de bol eruit en laat deze afkoelen.
Pel vervolgens de knoflook en knijp uit elk teentje de zacht geworden pulp en leg deze apart.

Ga vervolgens verder met de marinade.
Snipper een paar sjalotjes.
Doe deze samen met een flinke scheut olijfolie in een grote kom.
Knijp hier het sap van 1 citroen over uit.
Voeg de gepofte knoflook erbij (iets meer dan een halve bol is vaak prima, zelf even checken) en roer goed door.
Een flinke snuf peper en zeezout erop (niet te zuinig!)
De gepelde gamba’s erbij.
De koelkast in.
Drie uur wachten en af en toe even roeren en nippen aan je glas wijn.

Rijg de diertjes aan een stokje en grillen maar.
Ongeveer 3 á 4 minuten totdat ze oranje/rood zijn.

Benodigdheden

500-700 gram verse gepelde gamba’s / olijfolie / 1 hele bol knoflook / 1 citroen / 2 sjalotjes / peper / zeezout / stokjes / een oven / vier uur van je tijd

7Z3A9088

Lekker met

Deze stuivende witte blend uit de Gascogne. Want de Cuvée Marine en schelpdieren go way back. Zo bestaat de grond waarop de druiven staan aangeplant voornamelijk uit klei en fossiele schelpen. Het verklaart meteen het frisse karakter van de wijn, die door de vele uren zon ook bol staat van het sappig tropisch fruit. Een echte zomerhit.

 

 

 

–> Meer wijn in je mailbox?  

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze blogposts (reclamevrij) wekelijks in je mailbox.