Gegrilde inktvis met rozemarijn en zeezout

De inktvis heeft allang niet meer het imago van gefrituurde snackhap in plastic bak of die van stamgast in een all-you-can-Griek restaurant. Good squid is the shit. Het stoere weekdier is terug van weggeweest en altijd te porren voor een gezellig dagje grillen. En al helemaal met dit simpele recept.

Dit gerecht zet je zo op tafel, maar zorg er wel voor dat je heer en meester bent van het vuur. Want té gare inktvis doet meteen denken aan Michelin (en dan niet aan de ster, maar aan de banden). Voor de rest is het een kwestie van goede producten kiezen en go!

Dit is wat je moet doen

Maak een marinade van gehakte rozemarijn, olijfolie, citroensap en zeezout.

Bewaar een paar takjes rozemarijn, haal deze ook door de marinade en vul hiermee de inktvissen.

Je kunt intacte inktvissen kopen (met kop en tentakels er nog aan en deze zelf schoonmaken), maar wij kozen voor helemaal schoongemaakte inktvisjes. Scheel weer tijd en tijd is wijn.

Vul de inktvissen met takjes rozemarijn en de marinade en smeer de inktvissen net voordat je gaat grillen ruim in.

Zorg dat je barbecue goed heet is en grill de inktvissen ongeveer anderhalve minuut per kant.
Laat de inktvisjes niet te lang op het vuur liggen, anders worden ze taai.

Druppel er als laatste wat citroensap over en maak af met een flinke snuf zeezout.

Inktvis

Benodigdheden

Voor 2 personen

2 inktvissen van ongeveer 10-15 cm / olijfolie/ paar takjes rozemarijn / sap van een hele citroen / zeezout

Lekker met

Picpoul de Pinet. Dat klinkt spannend en euh, dat is het ook. Deze Zuid-Franse druif groeit in de warme Languedoc aan de oevers van de Middellandse Zee. Naast de vele uren zon, wappert er ook een verkoelende Mediterraanse zeewind door de haren van deze oesterkiller. En dat leverde hem al eens de bijnaam van ‘lip prikker’ op. Bloemig, fris citrusfruit en hartstikke lekker bij dieren in schelp, schaal of meer van dat soort lekkers uit de zee. Zoals inktvis bijvoorbeeld…

 

 

 

–> Meer wijn in je mailbox?  

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze blogposts (reclamevrij) wekelijks in je mailbox.