Recept voor een heerlijk avondje

Makkers, staakt uw wild geraas! Het heerlijk avondje is gekomen. Wij begrijpen dat je na het racen van winkel naar winkel deze avond niet ook nog een gecompliceerde maaltijd wilt maken. Gelukkig draai je met een paar ingrediënten binnen 20 minuten dit heerlijke Italiaanse gerecht in elkaar. Pak uit met een mooie wijn door te kiezen voor onze bio-held uit Toscane of klassiek wit uit de Bourgogne. Slobber de wijn daarna lekker door bij het uitpakken van de cadeaus die de Goedheiligman heeft gebracht.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gr gnocchi (voor de grote eters houd 800 gr aan)
400 gr spekreepjes
400 gr gemengde paddenstoelen
200 ml kookroom
1 ui
4 teentjes knoflook
15 gr salie
2 tl tijm
Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

Zet een ruime pan water op het vuur voor de gnocchi. Zet een koekenpan op laag vuur en bak daar de spekjes in. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Voeg dit toe aan de spekjes. Snij de salie fijn en voeg dit samen met de tijm na 10 minuten toe aan de spekjes en ui. Maak ondertussen de paddestoelen schoon en bak deze op hoog vuur met de rest mee in de koekenpan. Voeg als het water kookt de gnocchi toe en kook volgens de verpakking. Draai de pit laag voor de koekenpan en schenk de room in de koekenpan. Laat dit nog zo’n 5 minuten mee verwarmen. Schep de gnocchi in diepe borden en verdeel daarover de saus. Breng op smaak met wat zwarte peper. Eet Smakelijk!

Heerlijk avondje bewerkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *