Lente-recepten met bijpassende wijnen

Waar het Hollandse weer nog volop twijfelt, staan er al heel wat wijnen te springen om meegenomen te worden naar het park, op de boot of op het balkon. En om zo lang mogelijk van de zon te kunnen genieten, hebben wij twee smakelijke recepten uitgekozen bij deze lentewijnen.

Lost Luggage Verdejo & Pasta met zeekraal

Koken met wijn. Het is van oorsprong geen Hollandse gewoonte.

tips bij de lente

Koken met wijn. Het is van oorsprong geen Hollandse gewoonte. Maar vis moet zwemmen en dat doen deze kokkels maar al te graag in een ruim bord pasta met zeekraal en tomaat. Voeg er uiteraard gerust een scheutje van deze fruitige Spaanse blend aan toe.

Door naar de wijn
Door naar het recept via Jamie Magazine

Rosso di Valpanera Tre Uve & Tajine van kip met dadels

 

Het kruidenmengsel Ras El Hanout kent mogelijk evenveel naamsbekendheid als de in deze wijn gebruikte druif Refosco uit Venetië. Neemt niet weg dat ze beiden al heel veel jaren meegaan en beiden een lekker pittig karakter hebben. Vandaar dat deze wijnspijs-combinatie zo verrukkelijk werkt. Het enige verschil: wij adviseren de wijn licht te koelen, maar het eten goed warm op te dienen.

Door naar de wijn
Door naar  het recept via Elle Eten

Enjoy!

–Meer wijn in je mailbox?  

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze blogposts (reclamevrij) wekelijks in je mailbox.

>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *