Linzensoep met pruimen, gehakt en Negroamaro

December is al druk genoeg. En tijd om uren in de keuken te staan heb je vaak niet. Daarom inspireren vier foodies van Eten Volgens Mij en vier wijnfans van Grapedistrict je graag met makkelijke recepten en heerlijke bijpassende wijnen voor op je doordeweekse decemberdag. Heerlijk voedzaam, klaar in een handomdraai en nóg lekkerder met een matchend glas wijn on the side. Het is tenslotte wel een feestmaand…

Linzensoep

Eten volgens wie?

De food-loving bloggers van Eten Volgens Mij inspireren dagelijks duizenden lekkerbekken met hun recepten en tips voor bijzondere adresjes . Samen met vier wijnfans van Grapedistrict gingen ze op zoek naar makkelijk te maken wijn-spijs combinaties. Niet voor tijdens het kerstdiner, maar voor al die andere decemberdagen. Tijdens een gezellige proefavond bij één van de meiden thuis werden talloze smaakcombinaties uitgeprobeerd. Alle favoriete combinaties komen hier voorbij. Vandaag:

Linzensoep met pruimen, gehakt en Negroamaro

Avatar - Jiska

 Dit is absoluut de ultieme comfortsoep voor lange koude dagen. De pruimen zorgen voor een licht zoetje in deze stoere soep.

 

Dit heb je nodig

50 ml olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, uitgeperst
140 gr tomatenpuree
500 gr rundergehakt
3 stengels bleekselderij
1 grote winterpeen (of pompoen), geschild en in blokjes gesneden
200 ml rode wijn
400 ml water
1 groentebouillonblokje
3 tl tijm
140 gram gedroogde, ontpitte pruimen, grof gesneden
4 laurierblaadjes
350 gr groene Dupuy linzen (als je de tijd hebt, week de linzen dan 4 uur van te voren in water)
basilicum
peper en zout naar smaak
kaneel

Voor in het glas:

Minimaal 1 fles Negro di Pepe

Dit moet je doen

Bak de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak het rundergehakt rul. Voeg de bleekselderij en de wortel toe. Blus af met de rode wijn en voeg de pruimen, laurier, tijm, en het bouillonblokje erbij. Doe de linzen erbij en vul de pan met water bij totdat de linzen onder water komen te staan. Kook het geheel op een laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar. De linzensoep dikt aardig in, dus voeg gerust naar wens nog water bij. Serveer de soep met basilicum en een snuf kaneel.

Avatar - Tim

 

 Een hoop intense smaken in deze lekkere soep! Deze Zuid-Italiaan heeft al iets lichtzoetigs van zichzelf en past daarom mooi bij de pruimen.

Dit moet je weten

In Puglia, in de hak van de Italiaanse laars schijnt elke dag de zon. Lokale held Negroamaro staat daar goed te bakken en bouwt veel zondoorstoofde smaken op van kruidig, donker fruit. Door al het smaakgeweld heen blijft hij toch toegankelijk en soepel. Een echte crowdpleaser dus.

 

Enjoy!

Nog meer lekkere recepten check je hier!

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze blogposts (reclamevrij) wekelijks in je mailbox.