Malse kippendijen in BBQ Dry Rub

Kippendij. Where have you been al this time? Het mega-malse stukje van de hen verwierf de laatste vijf jaar pas echt bekendheid bij het grote publiek en ook op de grill is dit sappige stukje kip een supersucces.

Samen met deze BBQ Dry Rub (en bijpassende slok wijn) ontstaat een hemelse combi. En hartstikke makkelijk om te maken.

Dit is wat je moet doen

Begin ruim twee uur van te voren met het maken van de dry rub.

Meng alle benodigdheden van de rub door elkaar met je vingers.

Bestrijk de kippendijen aan alle kanten met de rub.

Zet twee uur weg in de koelkast.

Neem een paar slokken wijn terwijl je wacht.

Haal de dijen eruit en grillen maar.

Benodigdheden

Voor de BBQ Dry Rub:

2 eetlepels knoflookpoeder / 2 eetlepels uienpoeder / 1 theelepel cayennepeper / 3 eetlepels vers gemalen peper / flinke snuf zeezout / 2 eetlepels paprika poeper / 2 eetlepels bruine basterd suiker

En 1 kippendijfilet per persoon, zonder vel en zonder bot.

Kippendij Pinot Noir

Lekker met

Een glas Nieuwe Wereld Pinot Noir. De bad boy die wij opentrokken komt uit Chili en barst van het fruit. Kersen en aardbeien in your face en heerlijk bij het pittige karakter van de kip. Door de wijn een klein beetje gekoeld te drinken, hoop je gewoon op een eindeloze zomer.

 

 

–> Meer wijn in je mailbox?  

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze blogposts (reclamevrij) wekelijks in je mailbox.