Samen met deze BBQ Dry Rub (en bijpassende slok wijn) ontstaat een hemelse combi. En hartstikke makkelijk om te maken.
Dit is wat je moet doen
Begin ruim twee uur van te voren met het maken van de dry rub.
Meng alle benodigdheden van de rub door elkaar met je vingers.
Bestrijk de kippendijen aan alle kanten met de rub.
Zet twee uur weg in de koelkast.
Neem een paar slokken wijn terwijl je wacht.
Haal de dijen eruit en grillen maar.
Benodigdheden
Voor de BBQ Dry Rub:
2 eetlepels knoflookpoeder / 2 eetlepels uienpoeder / 1 theelepel cayennepeper / 3 eetlepels vers gemalen peper / flinke snuf zeezout / 2 eetlepels paprika poeper / 2 eetlepels bruine basterd suiker
En 1 kippendijfilet per persoon, zonder vel en zonder bot.
Lekker met
Een glas Nieuwe Wereld Pinot Noir. De bad boy die wij opentrokken komt uit Chili en barst van het fruit. Kersen en aardbeien in your face en heerlijk bij het pittige karakter van de kip. Door de wijn een klein beetje gekoeld te drinken, hoop je gewoon op een eindeloze zomer.
–> Meer wijn in je mailbox?