Pangasiusfilet met dille-tuinbonen rijst en Alvarinho

December is al druk genoeg. En tijd om uren in de keuken te staan heb je vaak niet. Daarom inspireren vier foodies van Eten Volgens Mij en vier wijnfans van Grapedistrict je graag met makkelijke recepten en heerlijke bijpassende wijnen voor op je doordeweekse decemberdag. Heerlijk voedzaam, klaar in een handomdraai en nóg lekkerder met een matchend glas wijn on the side. Het is tenslotte wel een feestmaand…

Eten volgens wie?

De food-loving bloggers van Eten Volgens Mij inspireren dagelijks duizenden lekkerbekken met hun recepten en tips voor bijzondere adresjes. Samen met vier wijnfans van Grapedistrict gingen ze op zoek naar makkelijk te maken wijn-spijs combinaties. Niet voor tijdens het kerstdiner, maar voor al die andere decemberdagen. Tijdens een gezellige proefavond bij één van de meiden thuis werden talloze smaakcombinaties uitgeprobeerd. Alle favoriete combinaties komen hier voorbij. Vandaag:

Gebakken pangasiusfilet met dille-tuinbonen rijst

 

Pangiusfilet

Avatar - Ela


Deze heerlijke dille- tuinbonen rijst, is bij ons thuis een echte klassieker.
Gemakkelijk, fris en superlicht!

Dit heb je nodig

4 stuks pangasiusfilets
2 koppen basmatirijst
350 gram tuinbonen
6 teentjes knoflook, fijngesneden
1 kop fijngesneden koriander
Een snufje paprikapoeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper
½ kop fijngesneden dille
Citroen, in partjes

Voor in het glas:
minimaal 1 fles Portal do Fidalgo Alvarinho

Dit moet je doen

Week de rijst geruime tijd in een kom water. Laat dan uitlekken in een vergiet. Kook de tuinbonen tot ze zacht zijn. Bak de knoflook en voeg de tuinbonen en rijst toe. Voeg hierna 2 koppen water toe en laat ongeveer 10 minuten inkoken. Roer daarna goed door en voeg de koriander, zout, peper en paprikapoeder toe. Zet op laag vuur en voeg al roerend dille toe. Laat 5 minuten rusten. Bak de vis totdat deze een goudkleurig randje krijgt en serveer deze met de dille-tuinbonen rijst. Tip: lekker met verse citroensap.
Avatar - Rutger

 

Een originele druif die Alvarinho. Een beetje ziltig door de wind van de Atlantische
Oceaan en supergoed samen met een sappig stukje vis.

 

Dit moet je weten

Albariño en Alvarinho. Het is dezelfde druif uit respectievelijk Spanje en Portugal. De witte druif heeft een dikke schil en die beschermt hem tegen ziektes in het vaak natte Spaanse noordwesten. Albariño staat bekend om zijn zilte karakter en mineralen, maar in Portugal kom je ook rijpere varianten tegen. De smaak neigt dan meer naar abrikoos en rijpe perziken dan naar citrusfruit. Ideaal bij alles wat zwemt. Of heeft gezwommen…

Enjoy!

Nog meer lekkere recepten check je hier!

 

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze blogposts (reclamevrij) wekelijks in je mailbox.