Polenta met gegrilde groenten en Viognier

December is al druk genoeg. En tijd om uren in de keuken te staan heb je vaak niet. Daarom inspireren vier foodies van Eten Volgens Mij en vier wijnfans van Grapedistrict je graag met makkelijke recepten en heerlijke bijpassende wijnen voor op je doordeweekse decemberdag. Heerlijk voedzaam, klaar in een handomdraai en nóg lekkerder met een matchend glas wijn on the side. Het is tenslotte wel een feestmaand…

Polenta!

Eten volgens wie?

De food-loving bloggers van Eten Volgens Mij inspireren dagelijks duizenden lekkerbekken met hun recepten en tips voor bijzondere adresjes . Samen met vier wijnfans van Grapedistrict gingen ze op zoek naar makkelijk te maken wijn-spijs combinaties. Niet voor tijdens het kerstdiner, maar voor al die andere decemberdagen. Tijdens een gezellige proefavond bij één van de meiden thuis werden talloze smaakcombinaties uitgeprobeerd. Alle favoriete combinaties komen hier voorbij. Vandaag:

Polenta met gegrilde groenten, kikkererwten en feta

Polenta   Avatar - Jiska

Echt een plaatje dit kleurrijke gerecht. Heel makkelijk om te maken en lekker verrassend!

Dit heb je nodig

Voor de polenta:
250 gr polenta
1 liter water
1 blokje tuinkruiden bouillon
2 eetlepels boter

Voor de groenten:
1 courgette
1 gele paprika
Half kopje kikkererwten, uitgelekt
Half kopje verkruimelde feta
4 eetlepels groene olijven, in plakjes
Halve theelepel kaneel
Halve theelepel kerriepoeder
Handje koriander
Zout
Peper

Voor in het glas:
minimaal 1 fles Bellerobe Viognier

Dit moet je doen

Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Zet het vuur laag en voeg de polenta toe. Laat het 25 minuten koken. Roer af en toe even door.Roer de boter door de polenta en verdeel deze over eenbakblik. Zet de polenta 10 min. onder de grill op 225 graden. Laat daarna afkoelen.Snijd de courgette en paprika in reepjes, meng dit met olijfolie, kaneel en kerrie. Grill de groenten in een grillpan of in de oven. Als de polenta is afgekoeld leg je deze op een stoere plank (evt. in een rechthoek gesneden). Verdeel de groenten, kikkererwten, olijven, feta en koriander eroverheen. Schenk nu de wijn in.

Avatar - Jules

 

Dit vrolijk Mediterraans plankje kan wel een aromatische tegenhanger gebruiken. Deze sappige viognier kan alle smaken aan en houdt het geheel lekker fris en fruitig…

Dit moet je weten

De trendy Viognier is al een tijdje bezig met een zegetocht over de wijngaarden wereldwijd. Steeds meer mensen ontdekken de verleidelijke aroma’s van de -van origine- witte Rhône druif. Bloemen, perzik en abrikoos en niet al te veel zuren maakt de druif populair bij een breed publiek. Zachter dan Sauvignon Blanc, maar uitgesproken rond zonder houtrijping. Het is vaak alleen even oefenen op de uitspraak

Enjoy!

Nog meer lekkere recepten check je hier!

 

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze blogposts (reclamevrij) wekelijks in je mailbox.

2 reacties Polenta met gegrilde groenten en Viognier

  1. Fien

    Heerlijk culinair recept! Die ga ik zeker eens thuis uitproberen. Een goede wijn erbij maakt het altijd helemaal af. In deze kies je voor een viognier wat een prima keuze is.