Polenta met gegrilde groenten en verleidelijke Viognier

Gisteren is de Week-Zonder-Vlees begonnen. Duizenden Nederlanders laten vlees even voor wat het is en zoeken naar alternatieven. Gelukkig is het geen Week-Zonder-Wijn en komen wij met een vegetarische wijnspijs-suggestie met polenta en gegrilde groenten op de proppen. Dus open met die fles Viognier en eet de wereld een klein stukje duurzamer…

De trendy Viognier is al een tijdje bezig met een zegetocht over de wijngaarden wereldwijd. Steeds meer mensen ontdekken de verleidelijke aroma’s van de -van origine- witte Rhône druif. Bloemen, perzik en abrikoos en niet al te veel zuren maakt de druif populair bij een breed publiek. Deze aromatische Viognier kan dus wel tegen een stootje. Hij schrikt niet van kruidige kerriepoeder, kaneel of koriander! Perfect bij een kruidig vega gerecht als polenta met gegrilde groente, feta en olijven…

Polenta

Dit heb je nodig

Voor de polenta:
250 gr polenta
1 liter water
1 blokje tuinkruiden bouillon
2 eetlepels boter

Voor de groenten:
1 courgette
1 gele paprika
Half kopje kikkererwten, uitgelekt
Half kopje verkruimelde feta
4 eetlepels groene olijven, in plakjes
Halve theelepel kaneel
Halve theelepel kerriepoeder
Handje koriander
Zout
Peper

Voor in het glas:
minimaal 1 fles Bellerobe Viognier

Dit moet je doen

Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Zet het vuur laag en voeg de polenta toe. Laat het 25 minuten koken. Roer af en toe even door.Roer de boter door de polenta en verdeel deze over eenbakblik. Zet de polenta 10 min. onder de grill op 225 graden. Laat daarna afkoelen.Snijd de courgette en paprika in reepjes, meng dit met olijfolie, kaneel en kerrie. Grill de groenten in een grillpan of in de oven. Als de polenta is afgekoeld leg je deze op een stoere plank (evt. in een rechthoek gesneden). Verdeel de groenten, kikkererwten, olijven, feta en koriander eroverheen. Schenk nu de wijn in.

Enjoy!

 

2 reacties Polenta met gegrilde groenten en verleidelijke Viognier

  1. Fien

    Heerlijk culinair recept! Die ga ik zeker eens thuis uitproberen. Een goede wijn erbij maakt het altijd helemaal af. In deze kies je voor een viognier wat een prima keuze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *