Quinoa-salade met pompoen, kabeljauw en Chenin Blanc

December is al druk genoeg. En tijd om uren in de keuken te staan heb je vaak niet. Daarom inspireren vier foodies van Eten Volgens Mij en vier wijnfans van Grapedistrict je graag met makkelijke recepten en heerlijke bijpassende wijnen voor op je doordeweekse decemberdag. Heerlijk voedzaam, klaar in een handomdraai en nóg lekkerder met een matchend glas wijn on the side. Het is tenslotte wel een feestmaand…

Quinoa-salade

Eten volgens wie?

De food-loving bloggers van Eten Volgens Mij inspireren dagelijks duizenden lekkerbekken met hun recepten en tips voor bijzondere adresjes . Samen met vier wijnfans van Grapedistrict gingen ze op zoek naar makkelijk te maken wijn-spijs combinaties. Niet voor tijdens het kerstdiner, maar voor al die andere decemberdagen. Tijdens een gezellige proefavond bij één van de meiden thuis werden talloze smaakcombinaties uitgeprobeerd. Alle favoriete combinaties komen hier voorbij. Vandaag:

Quinoa-salade met pompoen, kabeljauw, rode pesto en Chenin Blanc

Avatar - Barbara

Dit recept met pompoen is simplistisch maar supersmaakvol! Makkelijk om te onthouden, nog makkelijker om te delen.

 

Dit heb je nodig

Voor de salade:

2 kopjes Quinoa
2 kopjes tuinkruiden bouillon (½ blokje)
2 kopjes water
600 gr pompoen
200 gr parmezaanse kaas
100 gr spinazie

Voor de vis:

250 gr kabeljauwfilet
4 el (verse) rode pesto

Voor in het glas:

Minimaal 1 glas Rouletière Vouvray Sec

Dit moet je doen

Rooster de pompoen gedurende 20 minuten in de oven, op 200 graden. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het kopje bouillon en de quinoa toe. Kook dit 13 minuten. Laat de quinoa en pompoen 10 minuten afkoelen. Meng de quinoa met de spinazie, pompoen, en parmezaanse kaas. Bak de kabeljauwfilet 5 tot ­6 minuten in de pan. Verdeel dit over de borden en besmeer de bovenkant met rode pesto. Serveer met de quinoa-salade.

Avatar - Rutger

 

 

Klassieke Chenin Blanc uit het dorpje Vouvray. Rijk, aromatisch en fris genoeg voor het sappige visje!

 

Dit moet je weten

Een veelzijdige baas die Chenin Blanc. Van de witte druif maakt men wijnen van beendroog tot  weelderig zoet, met altijd die onmiskenbare frisse zuurgraad. Daarnaast beschikt de druif over veel natuurlijke suikers die zorgen voor rijpe, tropische fruitsmaken. En de combinatie van veel fruit met precies genoeg zuren is een pré op de CV van elk succesvol druivenras. Je komt hem veel in Zuid-Afrika tegen, maar van origine komt hij uit de Franse Loire waar hij grootaandeelhouder is in sprankelde Crémants, in bijzondere edelzoete wijnen en -net als deze Rouletière- als stille variant. Daarnaast kunnen wijnen van de Chenin Blanc (door de hoge zuurgraad) ook nog eens heel mooi ouderen. Een echte druif voor wijnnerds dus…

Enjoy!

Nog meer lekkere recepten check je hier!

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze blogposts (reclamevrij) wekelijks in je mailbox.