Salade van gegrilde kip en Garnacha Blanca

December is al druk genoeg. En tijd om uren in de keuken te staan heb je vaak niet. Daarom inspireren vier foodies van Eten Volgens Mij en vier wijnfans van Grapedistrict je graag met makkelijke recepten en heerlijke bijpassende wijnen voor op je doordeweekse decemberdag. Heerlijk voedzaam, klaar in een handomdraai en nóg lekkerder met een matchend glas wijn on the side. Het is tenslotte wel een feestmaand…

Gegrilde kip

Eten volgens wie?

De food-loving bloggers van Eten Volgens Mij inspireren dagelijks duizenden lekkerbekken met hun recepten en tips voor bijzondere adresjes . Samen met vier wijnfans van Grapedistrict gingen ze op zoek naar makkelijk te maken wijn-spijs combinaties. Niet voor tijdens het kerstdiner, maar voor al die andere decemberdagen. Tijdens een gezellige proefavond bij één van de meiden thuis werden talloze smaakcombinaties uitgeprobeerd. Alle favoriete combinaties komen hier voorbij. Vandaag:

Salade gegrilde kip, cranberry, pistache en avocado met maanzaaddressing en Garnacha Blanca

Avatar - Jiska

De smaken sinaasappel en cranberry doen mij altijd denken aan die donkere dagen.
Een lichte salade met een yummy dressing.

Dit heb je nodig

Voor de dressing

Half kopje olijfolie
2 theelepels sinaasappelrasp
Klein scheutje sinaasappelsap
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels honing
1 theelepel mosterd
1 eetlepel maandzaad
Snufje zout

Voor de salade

300 gram spinazie
500 gram kipfilet
1 avocado
Half kopje gepelde pistachenoten
Half kopje gedroogde cranberries

Voor in het glas

Minimaal 1 fles Catalan Eagle White

Dit moet je doen

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg op het laatst de maandzaadjes toe. Zet dit in de koelkast en maak ondertussen de rest van de salade. Gril de kipfilet in de grillpan. Meng ondertussen de spinazie met de dressing, vervolgens doe je hier de pistachenoten en cranberries doorheen. Serveer de salade met de gegrilde kip en avocado bovenop.

Avatar - Jules

Deze Catalaan is rijk van smaak en tegelijk spannend fris. En ook nog eens 100% biologisch, dus gezonder dan dit wordt het in december waarschijnlijk niet…

Dit moet je weten

In de titel staat wel Garnache Blanca, maar deze wijn bestaat uit meerdere druiven (maar dat paste dus niet..) Hoe dan ook, deze Spaanse witte wordt gemaakt door twee beroemde wijnmakers die op Spaanse bodem moderne wijnen maken van lokale druiven en meer internationale rassen. Zo bestaat deze volle witte wijn naast de stevige Garnacha ook uit Roussanne en Viognier die beiden aromatische en geurige wijnen voortbrengen. Een perfecte mix dus van kracht en verfijning en lekker bij de verscheidenheid aan smaken op het bord.

Enjoy!

Nog meer lekkere recepten check je hier!

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze blogposts (reclamevrij) wekelijks in je mailbox.