Wijnspijs: Salade met gegrilde kip, cranberry’s en de Catalaanse Garnacha Blanca

Als wij de vogels buiten horen fluiten en het zonnetje doorkomt, vragen wij ons maar één ding af; “Staat er wel een flesje witte wijn koud?”. Dit ultieme lentegevoel moet natuurlijk gevierd worden! En waarom dan niet met een lentesalade van kip, cranberry, pistache, avocado en een pittig flesje Catalaans wit?

Deze Spaanse witte wordt gemaakt door twee beroemde wijnmakers die op de Catalaanse bodem moderne en biodynamische wijnen maken van lokale druiven en internationale rassen. Zo bestaat deze volle, maar toch frisse witte wijn naast de stevige Garnacha Blanca ook uit Viognier, de druif die enorm aromatisch is en geurige wijnen voortbrengt. Een perfecte mix dus van kracht en verfijning en lekker bij alle verschillende smaken op het bord. Stevig genoeg om met de gegrilde kip te matchen, maar hij heeft ook zeker genoeg frisse tonen voor bij de cranberry’s en sinaasappelrasp.

Benodigdheden:

Voor de dressing

Half kopje olijfolie
2 theelepels sinaasappelrasp
Klein scheutje sinaasappelsap
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels honing
1 theelepel mosterd
1 eetlepel maanzaad
Snufje zout

Voor de salade

300 gram spinazie
500 gram kipfilet
1 avocado
Half kopje gepelde pistachenoten
Half kopje gedroogde cranberry’s

Voor in het glas

Minimaal 1 fles Catalan Eagle White

Instructies:

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg op het laatst de maanzaadjes toe. Zet dit in de koelkast en maak ondertussen de rest van de salade. Gril de kipfilet in de grillpan. Meng ondertussen de spinazie met de dressing, vervolgens doe je hier de pistachenoten en cranberry’s doorheen. Serveer de salade met de gegrilde kip en avocado bovenop.

Fijne lente alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *