Snelle mosselpan en onze nieuwe Limited: Provam Alvarinho

Ingrediënten voor 2 personen:
2kg mosselen
Mosselgroenten (wortel, prei, venkel, ui, bleekselderij)
3 teentjes knoflook
takjes peterselie
een halve fles oude, witte wijn
stokbrood
een fles Provam Alvarinho

Instructie:
Laat de mosselgroenten samen met de grofgesneden knoflook en peterselie even zweten in de olie en giet vervolgens een halve fles witte wijn in de grote pan (oude wijn van gisteren of goedkope wijn is afdoende) en laat de alcohol verdampen. Gooi vervolgens de gewassen mosselen in de pan en laat 5 minuten doorstomen totdat de mosselen open gaan. Hussel de pan ondertussen af en toe om alle smaken samen te laten komen. Serveer vervolgens de hele pan op tafel met grof gesneden stokbrood.

Wijnspijs:
Deze Provam Alvarinho komt uit het Noorden van Portugal, niet al te ver van de Atlantische kust. Deze zee-invloeden zorgen voor frisse aroma’s van citrus, groene appel en soms zelfs een tikke zilt. De gestoomde mosselen schreeuwen om deze frisse zuren en het ziltige karakter van deze witte Portugees. Dus neem een mossel, doop het brood in het mosselsap, neem een verfrissende slok Alvarinho en geniet van de zomer!

Eet- en drinksmaklijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *