Spaghetti met rode wijn en saucijs

Mamma Mia! Het nieuwe jaar is pas vier dagen jong, maar er is nu alweer ruimte voor een klein feestje. Vandaag vieren we namelijk de officiële spaghetti-dag! Niks lekkerder dan een bord pasta voor je neus waar ook een goede scheut wijn aan toe is gevoegd. Toch? Misschien zelfs met een spannende spaghettiwestern om de Italianen nog een beetje meer eer aan te doen. Buon appetito!

Lees hier hoe je deze overheerlijke stevige pastasaus maakt met saucijs en champignons (en natuurlijk lekker veel wijn).

Ingrediënten
voor 2 personen

  • 150 g spaghetti
  • 150 g varkenssaucijs
  • 175 g rode pastasaus
  • 250 g kastanjechampignons
  • 10 dl rode wijn (Piero Mancini, Cannonau)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 middelgroot sjalotje
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • Truffelolijfolie
  • Zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens de verpakking. Knijp de saucijzen uit en draai balletjes van het vlees. Snijd de champignons in kwarten en het sjalotje fijn. Fruit het sjalotje en voeg de balletjes toe. Voeg na 3 minuten de champignons toe en bak alles gaar. Schenk de pastasaus en de rode wijn erbij en verwarm dit ongeveer 8 minuten op laag vuur. Giet de pasta af en schep in een diep bord. Besprenkel met truffelolijfolie. Verdeel daarna de saus over de pasta. Maal hier wat zwarte peper en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Lekker met een groene salade.

Over de wijn

Op Sardinië vind je de Cannonau-druif. Deze druif is verantwoordelijk voor wijnen met veel rijp fruit en body. Bij ons zit de druif verpakt in dit flesje van wijnmaker Piero Mancini. Dit spaghetti-recept wordt gekenmerkt door veel karakter met een zacht mondgevoel. Deze eigenschappen vind je terug in de wijn. Door het toevoegen van een goede scheut van deze wijn aan de pastasaus wordt de saus dus een stuk zachter van smaak en met dezelfde wijn in je glas is het een nog betere combinatie!

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *