Wijnspijs: Aziatische Mosselpan met ‘die Königin unter des Rosés’

Nu de Zeeuwse mosselen weer overal voor een prikkie in de supermarkt liggen is het tijd voor een andere invalshoek; mosselen op z’n Aziatisch. Een éénpansgerecht dat elke zelfbenoemde chef-kok kan maken. Schenk er onze Rosé van Max Pfannebecker bij en voilà, je avond kan niet meer stuk.

Benodigdheden (voor 2 personen, wel zo romantisch):

1 Grote pan (de grootste in huis)
2 kg Mosselen
1 Blikje kokosmelk
1 Grote duim gember
3 Stengels citroengras
3 Grote tenen knoflook
1 Flinke ui
1 Bosje koriander (geen fan van koriander? Dan is peterselie je vriend)
1 Rood chilipepertje
1 Scheutje vissaus
1 Eetlepel olie
1 Flinke homp brood om mee te soppen

ERIK BLOG 2

Instructie:
Onderzoek eerst even goed of er geen kapotte, dode of zieke mosselen in de pan terecht komen. Even goed afspoelen met water en een klein tikje op hun schelp geven om te kijken of ze een teken van leven geven. De mosselen die niet thuis geven kunnen gelijk de prullenmand in. Zonde maar verstandig…

Laat de olie in de pan even flink warm worden en fruit de grof gesneden ui even goed aan tot ze mooi glazig worden. Vervolgens kan de grof gehakte gember, knoflook en het pepertje er bij (de pitjes van de pepertjes ook, als je van lekker pittig houdt). Blus het geheel af met de kokosmelk en een likje Aziatische vissaus naar eigen inschatting. Kneus de citroengrasstengels met de achterkant van je mes en dompel ze onder in je eigen gestookte kokosbouillon. Hak de koriander fijn laat de blaadjes even meezwemmen.

Gooi vervolgens je streng geselecteerde mosselvrienden in de pan, de deksel er op en even 10 minuten laten stomen in je heerlijke kokoskruidensapje.

Pak een paar diepe borden en giet de mosselen met veel saus in de borden en je kan eigenlijk gelijk aan tafel! Vergeet niet wat brood er bij te serveren, gebruik het al een soort van spons om het overgebleven ziltige kokossap tot je te nemen.

 

Wijnsuggestie:
Drink bij deze mosselen op z’n Aziatisch de verfrissende Rosé van Max Pfannebecker. Deze Duitse blend van Cabernet Sauvignon, Schwarzriesling (Pinot Meunier) en Spätburgunder is spicy, zuiver en heeft ontzettend frisse tonen die oh, zo lekker matchen bij deze kruidige en ziltige mosselpan. Drink hem goed koud, soms is hij namelijk nodig om het rode pepertje in je mond te blussen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *