Wijnspijs: Penne met gebakken kappertjes, tonijn en tomaat en dé Oostenrijkse trots

Benodigdheden voor 2 personen:

1/2 pak Penne
1 blikje tonijn
1 blinke kappertjes
20 cherrytomaatjes (verschillende kleuren)
1 klein handje gedroogde oregano
1 flinke scheut olijfolie
1 fles Weingut Soellner Grüner Veltliner

Instructies:

Laat de kappertjes even uitlekken en frituur ze kort in een scheutje olijfolie, tot ze knapperig zijn. Zet de kappertjes even apart en laat de gehalveerde tomaatjes even zacht worden in de olie. Voeg het blikje tonijn toe en strooi er een klein beetje gedroogde oregano naar smaak over. Laat de saus een paar minuten even borrelen en meng de gekookte Pennen met de saus. Schep op in een diep bord en strooi de gefrituurde kappertje, samen met wat peper, over je pasta. Dat was makkelijk… Eetsmakelijk!

Wijnspijs:

De Grüner Veltliner van Toni Soellner is nét even wat voller dan andere Grüners uit Oostenrijk. Boven op de ‘Hengstberg’ pakken zijn wijnranken namelijk nét even wat meer zon dan in het dal. Het resultaat is een rijpe wijn, met iets vollere fruittonen dan dat je van een typische Grüner gewend bent. Gelukkig heeft hij zijn kenmerkende witte peper aroma’s niet verloren, dit geeft hem precies genoeg pit om bij de ziltige kappertje en tonijn te matchen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *