Wijnspijs: wintergroentes met gegrilde halloumi en Refosco

Grapedistrict ruimt op! Wij maken ook dit jaar weer plaats voor nieuwe wijnen en nieuwe jaargangen. Tientallen wijnen zijn daarom tijdelijk in de SALE!
Om wat inspiratie op te doen hier een heerlijk, winters recept die je erg goed kan combineren met één van onze SALE wijnen: de Tre Uve Refosco.

Dit heb je nodig

1 winterpeen
1 pompoen
1 pastinaak
2 bietjes
2 eetlepels gemberbolletjes
450 gram halloumi
Olijfolie om in te bakken

Voor in het glas minimaal 1 fles Tre Uve Refosco

Dit moet je doen

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de groenten en verwijder de pitten van de pompoen. Snij de groenten in gelijke stukken. Doe in een ovenschaal en schep de gemberbolletjes door de groenten. Zet in de oven en bak in 30-40 minuten gaar. De laatste 15 minuten verwarm je olie in een pan. Snij de halloumi een keer doormidden zodat de plakken dunner zijn en je vier plakken halloumi hebt. Doe deze in de pan en bak ze 3 minuten aan beide zijden op hoog vuur tot ze een mooi knapperig en goudbruin laagje krijgen. Serveer de halloumi op de wintergroenten.

Dit moet je weten

Refosco met z’n verkwikkende zuren is zo’n echte authentieke Italiaanse druif. Vrijwel niemand ken hem, maar hij is het ontdekken meer dan waard. Verkwikkende zuren, sappig rood fruit en een beetje kruiden. In dit geval staat er Tre Uve op de fles, dus Refosco doet het samen met nog twee andere druiven. Merlot en Cabernet Sauvignon werden door de wijnmaker toegevoegd om het geheel een beetje aan te sterken, met extra fruit, kracht en diepgang. Maar hij blijft toch vooral lekker soepel, elegant en zomers fruitig. Zelfs op een kleedje voor de open haard.

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *