Wijnspijs: Zuid-Franse Icare Chardonnay met gnocchi uit de oven

Na een seizoen van frisse salades is het nu tijd voor ultiem comfort voedsel dat wordt aangedikt met boterzachte Chardonnay in plaats van dorstlessende Vinho Verdes. Een gouden combinatie is de Zuid-Franse Icare Chardonnay met gnocchi uit de oven. Deze Icare zorgt voor rijp fruit, vanille en iets notigs. De zachte romige textuur van het gerecht tilt de wijn naar grotere hoogtes (of andersom). 

Benodigdheden voor 3 personen: 

500 gr gnocchi
150 gr mascarpone
200 ml tomato frito
350 gram sperziebonen
1 bolletje knoflook
60 gram keukenzout
2 tl nootmuskaat
4 takjes krulpeterselie
Olijfolie
Peper en zeezout naar smaak 

90085c96-d778-4fff-b03e-9da586aa7c01%40eurprd07.prod.outlook.com

Instructies
: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bovenkant van het bolletje knoflook eraf. Pak hem vervolgens in met aluminiumfolie en voeg voordat je het pakketje dichtmaakt wat drupjes olijfolie toe. Leg het pakketje op een ovenschaal. Pof de knoflook ongeveer 35 minuten tot deze zacht is. Zet ondertussen twee pannen water op het vuur. Vul 1 pan met 2  liter water en 60 gram keukenzout. Maak ondertussen de sperziebonen schoon. Kook de gnocchi in de pan zonder zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een steelpan de mascarpone en tomato frito. Roer de knoflook, nootmuskaat en zwarte peper door de saus. Doe de saus met de gnocchi in de ovenschaal die je hebt gebruikt voor de knoflook en zet deze nog 20 minuten in de oven. Voeg in de laatste 5 minuten van de oventijd de sperziebonen toe aan het kokende water en laat deze 3 minuten koken. Zo blijven de boontjes lekker knapperig. Giet de sperziebonen vervolgens af. Verdeel daarna de gnocchi, de saus en de sperziebonen over de borden en garneer het bord met een takje peterselie. 

Proost en eet lekker! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *