Zelfgemaakte burger (met kaascracker) van de grill

Yes! Hamburgers! Altijd een goed idee tijdens de barbecue. Met dit handige basisrecept leg je zo een sappige burger op de plaat en samen met deze kruidige wijn is het feestje compleet.

Hamburger

Dit is wat je moet doen

Begin met de kaascrackers.

Verwarm de oven op 200 graden. En pak de bakplaat in met aluminiumfolie.

Verdeel de gemalen kaas gelijkmatig over de bakplaat, zorg dat er geen gaten ontstaan.

Strooi de cajunkruiden erover en smelt de kaas in 10 minuten.Haal eruit en laat afkoelen.

Snijd er vervolgens crackers van in de vorm van een driehoek.

Dan de burgers.

Meng het gehakt met een scheutje melk, het geklutst ei, een scheutje ketjap en het beschuit.

Sambal, knoflook en alle kruiden erbij en goed mengen met je handen.

Vorm 4 grote bollen van het gehakt en vorm elke bol tot burger.

Grill de burgers ongeveer 10 minuten en keer ze regelmatig om.

Leg als laatste de broodjes op de BBQ, voor ongeveer een minuutje.

En bouw je hamburger.

Voeg zelf garnering naar keuze toe (Onze favoriet? Uienchutney, plakje bacon en cheddar)

Hamburgers

Benodigdheden voor 4 personen

400 gram rundergehakt/ 200 gram belegen gemalen kaas / 1 eetlepel cajunkruiden / 1 ei / 1 teen knoflook / ketjap manis / fijngemalen beschuit / 2 eetlepels paprikapoeder / zout en peper / 4 hamburgerbroodjes / en garnering naar keuze

Hamburger

Lekker met

De Lost Luggage Tempranillo. Een soepele jongen met karakter. Want deze smaakbom uit La Mancha is afkomstig van oude wijnstokken. En dat zorgt voor extra geconcentreerd sap tegenover het gekruide sappige vlees. Donker fruitig, bessig, maar toch soepel genoeg om de hele BBQ bij te blijven schenken.

 

 

 

–> Meer wijn in je mailbox?  

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze blogposts (reclamevrij) wekelijks in je mailbox.