100% BBQ PROEF

Vandaag weer barbecueën? Maar natuurlijk! De gemiddelde BBQ is een ware kakofonie van geuren en smaken en daardoor lijkt het soms lastig om één passende wijn te vinden die bij alle lekkere hapjes past. Toch is het mogelijk!

Wij Nederlanders zijn echte mooi-weer-barbecueërs.

Volgens onderzoek ontvlamt de gemiddelde Nederlander zes keer per jaar de barbecue en in 95% van de gevallen gebeurt dit tijdens zonnig weer. Wat wil je ook met al die regen? Alhoewel we dol zijn op een gezellig culinair samenzijn met vrienden en familie rondom de grill, valt onze jaarlijkse barbecuefrequentie in vergelijking met andere landen reuze mee.

Maar ja, who cares?  Zolang je het maar goed doet! Want al die sissende lekkernijen op dampende houtkachels, vlammende grills of smokey green eggs verdienen gewoon iets lekkers in het glas. We helpen je daarom graag een eindje op weg en halen de kastanjes voor je uit het vuur, met 3 handige wijntips voor bij de barbecue.

SometimesFood

Tip #1 Een goede voorbereiding is het halve werk: de snijwijn

Het meeste werk van een geslaagde barbecue vindt plaats tijdens de voorbereidingen. Marinades maken, sauzen bereiden, sla wassen, stokbrood afbakken en groenten en fruit snijden voor in de salade. Dit alles wordt een stuk relaxter als je een goede snijwijn naast je op het aanrecht hebt staan. Een knisperende frisfruitige jongen die meteen de smaakpapillen in uiterste staat van paraatheid stelt. Voorbeelden van populaire snijwijnen zijn grassige sauvignon blancs, kruidige grüner veltliners en sprankelende cava’s.

Tip #2 Drink ’em lekker koud

Met al die hitte van een BBQ is het belangrijk dat je wijn wel écht koud is. In al onze winkels kan je terecht voor gratis gekoelde wijnen, gratis plastic glazen en zakken met ijs. Handig voor als je buiten de deur gaat barbecueën. Heb je een XXL-barbecue bij je thuis, dan kan je gebruik maken van onze gratis Party-Service met handige glazen tumblers en wijnkoelers. Alleen de afwas moet je zelf doen!

Tip #3 Ga voor een explosieve smaakbom

De truc is om een explosieve smaakbom te nemen die alle verschillende hapjes makkelijk aan kan. Of je nou houdt van fris-fruitig wit of van avontuurlijk rood. Als je een uitgesproken wijn kiest die bij je eigen smaakbeleving past, zit je altijd goed.

Geniet van het lekkere weer and grill on!

Biggest BBQ Ever