Verras jouw Valentijnsdate eens met een mooie fles wijn! De conclusie van onderzoek aan de Universiteit Michigan luidt namelijk; ‘Couples who drink together, stay together’. Dit is natuurlijk geen vrijbrief om elke avond met je partner op de keukentafel te dansen. Maar toch, een mooie fles wijn op zo’n amoureuze dag blijft je altijd bij!

Dit zijn onze tips voor een geslaagde wijn-Valentijn. Dus sla nog even snel je slag met onze Sale en verras je geliefde met een zwoele, romantische wijn voor bij het kaarslicht, opzwepende muziek en natuurlijk veel oogcontact.

Majella Musician – Liefdesmuziek om bij weg te zwijmelen (van €12,99 voor €9,99)

Kaarslicht? Check! Zelf gemaakt diner? Check! Muziek op de achtergrond? Trek eens deze Australische singer-songwriter uit jouw wijnrek! Als een ware Jack Johnson pingelt hij zwoel op zijn gitaar de avond door. “It’s always better when we’re together!” zal het motto van de avond zijn want het zwoele rode- en blauwe bessenfruit komt je bij het openen van de fles al tegemoet. De gedroogde kruiden en een frisse dosis zachte tannine uit Coonawarra, Australië gaan ook perfect samen bij jouw zelfgemaakte liefdes-stoofpot of passievolle pasta met rode saus. Eet- en drink smakelijk

Majella

La Jara Rose Frizzante Spago– Biologische bubbels in de kleur van de liefde (van €8,99 voor €7,99)

Met bubbels als aperitief maak je natuurlijk altijd indruk. Met deze biologische rosévariant nog net even dat beetje extra. De zachte bubbels en het frisse zomerfruit uit het Italiaanse Veneto zullen jullie verleiden tot het nemen van de eerste slok! Zet deze verleidelijke Italiaan dan ook even koud, dim het licht en kies een zoetsappige film uit. (Netflixtip: A Good Year. Over Russell Crowe die zijn liefde vindt op een wijnchâteau in de Provence).

La Jara

Campinuovi Montecucco – Goed voor al het hartzeer en ook nog eens bio! (van €16,99 voor €14,99)

Ooit gehoord van resveratrol? Dit is een polyfenol die in de schil van blauwe druiven zit. OK! Genoeg met alle scheikundige termen! Het belangrijkste is dat deze stof die in rode wijn zit goed is bij het voorkomen van hartaandoeningen. Een gebroken hart kan dus wel een goede Italiaan gebruiken tijdens een eenzame Valentijnsdag! Deze biologische Sangiovese (bloed van Jupiter) uit Toscane ‘does the trick’. Hij verwarmt je hart met aroma’s van kersen, bloemen, leer, tabak en laat je niet meer los. Misschien zorgt Jupiter, als god van de hemel en sterren, dat de sterren volgend jaar op 14 februari gunstig staan voor een nóg geslaagdere avond…

Campinuovi