5 BubbelBlockBusters voor een bruisend 2015

Bubbels,bubbels en wat er nou precies open moet de komende dagen, dan check deze vijf bubbelende succesnummers hier beneden. Want deze 5 jongens zorgen zeker voor een meer dan geslaagd begin van 2015. En laten we eerlijk zijn: gillende keukenmeiden en Romeinse kaarsen zijn hartstikke leuk, maar echt gelukkig wordt je pas van vuurwerk in je glas. nog eens bubbels! Het is bijna zover: morgen knallen we weer een hoop kurken uit de fles. Mocht je twijfelen over wat er nou precies open mag aan bubbelend genot, dan check deze 5 blockbusters waarmee je grandioos het nieuwe jaar in knalt!

La Jara Prosecco Spumante

Lekker chique, deze biologische Italiaan in zijn strakke maatpak.  Gemaakt van de prosecco druif en net even iets zwoeler en zachter dan andere Prosecco’s uit Noord-Italië. Deze La Jara Spumante heeft wat langer gerijpt en is daardoor meer dan geschikt voor mensen die niet van een hele strakke en droge bubbel houden. Lekker bij de oliebol en gek genoeg om ingepakt mee te nemen op visite.

Fizz Fizz Fizz

Fizz, fizz en nog eens fizz: hoe bubbelend wil je het hebben? Lokale cavahelden macabeo, xarello en parellada  zorgen voor een fris fruitige smaaksensatie met belletjes die lekker lang blijven hangen. Cava is Spanjes antwoord op champagne en vernoemd naar de kelders waar de wijnen liggen te rijpen. Lekker bij sushi, een blokje manchego of gewoon zo, om de hele avond door te drinken. 

Domaine de la Rouletière Vouvray

Niet alleen in de Champagnestreek maken ze lekkere bubbels, maar ook elders in Frankrijk zoals in de Loire-vallei. Op dezelfde wijze, met een tweede gisting op de fles, maar dan bijvoorbeeld van de veelzijdige chenin blanc druif. Want deze kameleon kom je in vele varianten tegen: van droog tot zoet en met of zonder bubbel.  De druif lijkt in veel opzichten op riesling en wijnfans weten hoe bijzonder dat kan zijn. Deze Sparkling Vouvray is toegankelijk, fris fruitig en complex en geldt -in tegenstelling tot het prijskaartje- als een ware champagne-look-a-like.

Champagne Gallimard Cuvée de Réserve

Champagne Gallimard: hij kwam, hij zag en overwon. Een absolute aanwinst op het lichtblauwe bubbelschap en het levende bewijs dat je van lekkere champagne heel vrolijk kan worden. Champagne wordt doorgaans gemaakt van 3 verschillende druiven (twee blauwe en één witte), of een combinatie daarvan. Deze Gallimard wordt van één enkele druif gemaakt (100% pinot noir) en wordt een ‘blanc des noirs’ genoemd. Een mooie kleur, rijp exotisch fruit en een ‘toasty’ afdronk zijn de voornaamste redenen van zijn grote succes tot nu toe. En oud en nieuw moet nog beginnen.

Pasdutout

Helemaal niets! Geen kater en geen taxi naar huis, maar zelf rijden. Het heeft meer dan een hele zwangerschap geduurd, maar deze bijzondere alcoholvrije bubbel werd uiteindelijk gevonden in de Franse Provençe. Getest en goed bevonden door een proefpanel van 60 zwangere buiken tijdens de Negen Maanden Beurs en meer dan geschikt voor iedereen die niet kan of wil drinken tijdens de jaarwisseling. Een blend van drie druiven die eerst samen een alcoholische ( en echte) wijn vormden,maar waarbij de alcohol door verhitting werd verdampt. Wat overbleef is deze elegante en fruitige witte wijn met een pittig bubbeltje.

Waar en hoe je ook gaat bubbelen vanavond of morgen: laat ze hard knallen, die kurken!
Veel plezier en gelukkig Nieuwjaar!

Jules.

 –> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in