“Schat, neem jij een flesje uit de koelkast mee voor in het park? Nee, niets koud, echt niet?Het kan zo maar gebeuren dat je spreekwoordelijk niet beslagen ten ijs komt! Geen zorgen, er zijn handige methodes om snel je flesje koud te krijgen.

1. De studentenmethode

Ooit in het park naast een groep studenten gezeten die om een zak diepvrieserwten heen zaten? Een zak ingevroren erwten is goedkoper dan een zak ijsblokjes bij de supermarkt en koelt ook prima een flesje wijn! Dus ben jij ook zo’n échte vrek, die op de kleintjes let? Koop dan zo’n zak erwten om je wijn in te leggen, maar kijk niet raar op als iedereen je met argusogen aan kijkt als je een gekoeld, groenbesmeurd flesje bij je vrienden inschenkt.

2. Freeze it, don’t forget it

In een kwartiertje je fles wijnen koud? Het kan ook nog snel thuis, voordat je de fiets op stapt. Draai een theedoek om de fles en hou ‘m onder de kraan tot dat ‘ie kletsnat is. Leg hem in de vriezer en binnen een kwartiertje kan de kurkentrekker ten tonele komen. Door de vochtige doek koelt de fles direct en gelijkmatig. Niet vergeten, na een half uurtje zal de wijn bevriezen en de fles barsten. Dan ben je verder van huis…

3. IJskoud met zout

Ben je toch iets vermogender dan een huis-tuin-en-keuken-student? Haal dan gewoon wat ijsblokjes bij de supermarkt en gooi ze samen met een plens water in een emmer of wijnkoeler. Strooi er wat flink wat keukenzout over! Door de chemische reactie met de ijsblokjes, zal het water sneller koud worden. 

4. Geen water bij de wijn, maar druiven

IJsklontjes in je wijn? UIT DEN BOZE! Ga voor stijl en vries een tros tafeldruiven in om in je glas te laten drijven. Het heeft dezelfde functie als ijsklontjes, maar je wijn wordt gelukkig niet waterig. Hebben ze hun taak gedaan, heb je ook nog eens een gezonde snack.

5. Écht geen tijd? 

Geen zorgen, in al onze winkels staat een grote koelkast met elk flesje wit, rosé of bubbel perfect op temperatuur, zodat jij alleen maar hoeft na te denken wat je er bij gaat eten…

Fijne zomer!