Allemaal hartstikke gezellig daar op de Via Gladiola, maar heel Amsterdam loopt de laatste paar weken warm voor een hele andere vierdaagse. Want vanaf donderdag aanstaande barst op de NDSM-werf de eerste editie van Amsterdam Kookt los. Goede muziek en lekker eten. Tientallen heerlijke foodtrucks snorren richting het oude havengebied en klappen de luifel uit. Bands, solo artiesten en wonder duo’s rocken the mic totdat de zon onder gaat. De toegang is gratuit en je kan er volop proeven, dansen, struinen en sjansen. Nog een extra reden nodig om het pontje op te stappen? Oké, komt ie: er is een Wijnplein. Oh yeah.

amsterdam kookt 4

De ingrediënten van Amsterdam Kookt vormen een gezellige en ongedwongen mix van cultuur en gastronomie.

Topchefs geven workshops en het arsenaal aan leuke foodtrucks is enorm (zelfs meer dan 80!).

Allemaal kleine dampende keukens waar stuk voor stuk tot het gaatje wordt gegrild, gestoofd, gebakken en gewokt. Check hier de line-up.

Amsterdam Kookt 2

Op de Amsterdamse werf vind je knusse hoekjes, ruime terrassen, een biertuin (als dat je ding is), een fashion en foodmarkt en een Kids playground. En naast alle straatmuzikanten en bandjes die verspreid over het terrein hun talenten showen, zijn er twee grote podia met nog meer muzikaal vertier. The Handsome Poets, Jett Rebel, The Cool Quest en de Pierce Brothers. Ze zijn erbij. And many more. Elke dag galmt de muziek door tot een uurtje of elf. Kan je daarna nog lekker fris en fruitig het IJ over, de stad in.

uncle jimmy

[tagline]En er is dus een Wijnplein.[/tagline] De Grapedistrict Wijnbar strijkt neer midden op de NDSM met een unaniem gekozen assortiment aan wijnen. Een poosje geleden werd er een Amsterdam Kookt en Grapedistrict Proefpanel samengesteld van enthousiaste fijnproevers. Na een stevige proefsessie kwamen er een paar lekkere winnaars uit de bus. Van fris knisperend wit, tot zwoel fruitig rood.  Elegante lichte zomerrosé, vrolijke bubbels en rokerig rode jongens. Ze zijn er allemaal.

Wijnbarbus 3

Inclusief volop gezelligheid. Aan het einde van de week laat de zon zich ook weer zien, dus de grootste vrijdagmiddagborrel van Amsterdam is zo goed als een feit. Spring lekker dat pontje op, het erf op en proef, dans, doe mee en wees erbij. Vier dagen lang aan het IJ!

Amsterdam Kookt 1

Amsterdam Kookt
NDSM-werf
Amsterdam

Donderdag 30 juli 
Vrijdag 31 juli
Zaterdag 1 augustus
Zondag 2 augustus

 

 

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

[mc4wp_form]