“Deze Weissburgunder smaakt fantastisch naar peren en gele appels. Dit is een wijn die je elke dag wel kan drinken. Helaas mag er nu niemand wijn komen proeven in onze proefruimte, omdat iedereen thuis moet blijven.” Aldus Max Pfannebecker in de video die hij naar ons stuurde. Hij focust zich nu samen met zijn familie volledig op zijn druiven en de kwaliteit van zijn wijnen, nu de crisis ook veel invloed heeft op zijn persoonlijke en werkende leven. Steun Max en alle andere kleine wijnboeren in deze lastige periode en drink zijn Weissburgunder bij de asperges, nu het aspergeseizoen in volle gang is. Het zachte lentefruit gaat namelijk heerlijk bij de subtiele, zachte smaken van de asperges en het frisse zuurtje gaat hand-in-hand met het zuurtje in de Hollandaise saus. Eetsmakelijk!

Ingrediënten:

4 flinke asperges per persoon
1 kilootje krieltjes
2 dikke plakken ham per persoon
3 eidooiers
250 gram boter
3 eetlepels witte wijn azijn
Peper en zout
Paar takjes bieslook
1 flesje Pfannebecker Weissburgunder

Instructies:

Halveer de krieltjes en laat ze even koken totdat ze gaar zijn. Laat ze even uitlekken en bak ze goudbruin in een pan met een scheutje olie. Smelt de boter en verwijder de witte laag eiwitten tot je ‘geklaarde’ boter overhoudt. Laat de witte wijn azijn even inkoken met wat gekneusde peperkorrels (nadien er even uitvissen) en laat de boter en de ingekookte azijn even afkoelen. Klop de eidooiers ‘au bain marie’ op samen met de azijn (niet te warm, anders stollen de dooiers). Voeg druppelsgewijs de boter toe tot je een dikke hollandaise krijgt. Gaat de saus schiften, voeg snel wat koud water toe om het geheel af te koelen en ‘m uit de schift te halen. Kook ondertussen de geschilde asperges in een grote pan water totdat je er met een vork makkelijk door heen prikt. Hak de bieslook fijn, strooi wat zout over je gebakken krieltjes en bak heel kort even de plakjes ham aan en klaar is Kees! Je hebt tot 24 juni (Sint Jan, het officieel einde van het aspergeseizoen) om nog met volle teugen van het witte goud te genieten!

Deze wijn zit in de support-kleine-wijnboerenbox, samengesteld met wijnen van 6 wijnmakers uit 6 verschillende landen. Want corona zet ook de wijnwereld op zijn kop. Met deze proefdoos steun jij deze kleine wijnfamilies en als je hun familiewijn opentrekt, kun je gelijk de videoboodschap van de wijnmaker bekijken die je van ons krijgt toegestuurd.