Café Thuys

Wist je al dat onze wijnen ook te vinden zijn in verschillende restaurants, bars, strandtenten en eetcafés? We werken al een hele tijd nauw samen met talloze unieke horecazaken verspreid over het hele land. Genoeg plekken waar je als wijndrinker kan genieten van een goed glas en een lekker hapje in een relaxte ambiance. In Go Different tippen we je wekelijks over zo’n toffe tent, waar we zelf al meerdere malen tot diep in de avond zijn doorgezakt. Deze week:

Café Thuys

Thuys4

Hoera! Café Thuys bestaat 10 jaar. Dat betekent een decennium lang thuiskomen op de Amsterdamse De Clerqstraat. Gezellige Baarsjesborrels op vrijdagmiddag, druk bezochte pubquizzen en lekkere daghappen, stoofpotjes en visjes van de week. Café Thuys is voor veel Amsterdammers een tweede huis. Logisch. En al helemaal met al die kerstborrels coming up…

Amsterdam is continu in beweging. Het ene moment is een noordelijk stadsdeel hip and happening, dan weer is het zuiden the place to be. Amsterdam Oud-West daarentegen vaart al jaren een succesvolle koers en biedt een prima mix van ouderwetse Mokumse gezelligheid en nieuwerwetse conceptuele probeersels. Café Thuys zit daar precies tussenin.

Thuys3

Het begrip ‘eetcafé’ is de Nederlandse variant van wat ze in Frankrijk ‘bistro’ noemen. Een ongecompliceerde formule, maar het is en blijft toch een kunst om ook simpele gerechten bijzonder te maken. Bij Thuys beheersen ze dit tot in de puntjes. De gastvrije bediening zorgt voor een gemoedelijke vibe in het knusse bruin café. En de lekkere dingen op de kaart doen de rest.

Pompoenlasagne met bospaddenstoelen en Taggiasche olijven,  een Italiaans boerderijkippetje met gremolata of de Burger van de Week. Gewoon hartstikke lekker en voor een prijs waarvoor je niet snel een greep hoeft te doen in je kerstbonus-envelopje. Daarnaast loodst de reuze gezellige borrelkaart met krokante usual suspects uit de spetterpan (vlammetjes, geitenkaaskroketjes en bitterballen) je probleemloos door elke -uit de hand gelopen- borrel. Of pubquiz, die elke 2de en 4de maandag van de maand wordt georganiseerd.

Thuys2

Gesitueerd op een hoek – met een groot terras met uitzicht op de dynamische De Clerqstraat en het water van de Kostverlorenstraat – vindt jong en oud makkelijk de weg naar Thuys. Al tien jaar lang. En dat is zeker niet zonder reden.

 

Café Thuys is elke dag geopend van 11:00 tot 01:00 uur
en op vrijdag en zaterdag zelfs een uurtje langer.

 

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in