Wijnspijs: Salade met gegrilde kip, cranberry’s en de Catalaanse Garnacha Blanca

Als wij de vogels buiten horen fluiten en het zonnetje doorkomt, vragen wij ons maar één ding af; “Staat er wel een flesje witte wijn koud?”. Dit ultieme lentegevoel moet natuurlijk gevierd worden! En waarom dan niet met een lentesalade van kip, cranberry, pistache, avocado en een pittig flesje Catalaans wit? Deze Spaanse witte wordt gemaakt… Lees meer

Eggscuse me? Wijn bij de Paasbrunch? Eggs Benedict met zalm en avocado op een paasbeste croissant

Pasen staat weer voor de deur! Het perfecte excuus om in dit lange paasweekend tijdens de brunch al een flesje wijn te openen… En waarom dan niet even de keuken in voor een gepocheerd eitje met Hollandaise saus, zalm en avocado? Neem een likje van de friszure, filmende Hollandaise saus en drink gelijk een slokje van de, op… Lees meer

Polenta met gegrilde groenten en verleidelijke Viognier

Gisteren is de Week-Zonder-Vlees begonnen. Duizenden Nederlanders laten vlees even voor wat het is en zoeken naar alternatieven. Gelukkig is het geen Week-Zonder-Wijn en komen wij met een vegetarische wijnspijs-suggestie met polenta en gegrilde groenten op de proppen. Dus open met die fles Viognier en eet de wereld een klein stukje duurzamer… De trendy Viognier is al… Lees meer

De verschillende gezichten van Vermentino

Tussen de ontelbare Italiaanse druivenrassen zitten behoorlijk wat rare snuiters die vaak onder verschillende artiestennamen door het leven gaan. Neem nou de witte druif Vermentino. Geboren in Ligurië, waar ‘ie in het lokale dialect Pigato (gespikkeld) heet. In Piëmonte hebben ze hem tot Favorita gedoopt en op Sardinië kan hij zich als Arratelau voorstellen. In… Lees meer

‘What grows together, goes together’: Spanakopita (Griekse Spinazietaart) met onze Feast Moschofilero

Op het Griekse schiereiland Peloponnesos groeien de inheemse Moschofilerodruiven tussen de loslopende geiten en schapen. Wij zijn er van overtuigd dat de lokale streekgerechten perfect matchen met de wijnen uit diezelfde streek. Daarom doken wij de keuken in voor een wijnspijssuggestie uit het land van wijngod Dionysos zelf! Spanakopita, een spinazietaart boordevol schapen- en geitenkaas,… Lees meer

Spaghetti met rode wijn en saucijs

Mamma Mia! Het nieuwe jaar is pas vier dagen jong, maar er is nu alweer ruimte voor een klein feestje. Vandaag vieren we namelijk de officiële spaghetti-dag! Niks lekkerder dan een bord pasta voor je neus waar ook een goede scheut wijn aan toe is gevoegd. Toch? Misschien zelfs met een spannende spaghettiwestern om de… Lees meer

Wijnspijs: Aziatische Mosselpan met ‘die Königin unter des Rosés’

Nu de Zeeuwse mosselen weer overal voor een prikkie in de supermarkt liggen is het tijd voor een andere invalshoek; mosselen op z’n Aziatisch. Een éénpansgerecht dat elke zelfbenoemde chef-kok kan maken. Schenk er onze Rosé van Max Pfannebecker bij en voilà, je avond kan niet meer stuk. Benodigdheden (voor 2 personen, wel zo romantisch):… Lees meer

100% BBQ PROEF

Vandaag weer barbecueën? Maar natuurlijk! De gemiddelde BBQ is een ware kakofonie van geuren en smaken en daardoor lijkt het soms lastig om één passende wijn te vinden die bij alle lekkere hapjes past. Toch is het mogelijk! Wij Nederlanders zijn echte mooi-weer-barbecueërs. Volgens onderzoek ontvlamt de gemiddelde Nederlander zes keer per jaar de barbecue… Lees meer