De 5 lokale tips van Bianca | wijnadviseur Rotterdam

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: Bocas op de Mauritsweg

Hier kan je heerlijk heel de middag op het terras zitten. Het is er altijd erg gezellig en levendig,. Nog een pluspunt: de borrelplanken zijn fantastisch. Bestel een één van hun borrelplanken en een mooi flesje wijn en je kan heel de middag genieten op het terras

2. Lokale ondernemer: de Dukdalf

Loop naar de vis speciaalzaak de Dukdalf en haal een doosje oesters en mijn favoriete fles bubbels bij mij natuurlijk!  De Dukdalf is een hele fijne vishandel op de Freericksplaats. Je wordt hier altijd zo goed en leuk geholpen. Niet alleen dat! Ze hebben zoveel mooie en lekkere producten. Alle vis is heerlijk vers en ze snijden en fileren gelijk in de winkel. Je kan zelf plaats nemen om een bakje kibbeling, een portie oesters of een haring te eten.

3. Wijntip: Onze Ormarine Extra Brut Piquepoul.

Dit is één van mijn favoriet bubbels. Deze bubbel is zo mooi fris en heeft een heerlijk ziltige afdronk. Hierdoor gaat hij geweldig bij de eerdergenoemde oesters van de Dukdalf!

8,5/10 punten – Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2019
“Alleszins apart. Ook dit jaar weer smakelijk en fijn om ’m weer te mogen proeven: crémant uit de Languedoc. Bovendien gemaakt van de picpoul, een druif die het gewoonlijk niet verder schopt dan een prettige, bubbelvrije wijn tijdens de voetjes in het zand met een gegrild visje erbij. Vorig jaar wat minder extra brut dan zijn etiket deed vermoeden. Sterker nog, ik wilde die versie zelfs niet helemaal brut noemen. Toen een bruispresentatie van mandarijn op sap, gedroogde perzik, passievrucht en nog wat Del Monte-inbreng. Nu veel strakker, kwieker en puntiger. Zelfde goede kwaliteit maar bevalt mij persoonlijk beter.”

shop-deze-wijn

4. Wijnspot: Plaswijckpark!

Vul een picknickmand met een kaasje, een worstje en rilette van het kaasboertje en haal een gekoeld flesje rosé bij ons! Daarna kan je heerlijk picknicken bij de picknickweide bij Plaswijckpark. Het is zo fijn om op het gras te zitten en naar alle mensen en natuur om je heen te kijken.

5. Creatieve tip: 

Er zijn veel bedrijven die een die bootjes huren om te varen op de Bergse plas. Wees er wel op tijd bij met mooie weer, want het is erg populair. Is alles verhuurd? Huur dan een sup huren en ga suppen op de Bergse plas. Erg leuk om te doen. Je zal erna wel dorst hebben. Wij zitten niet ver weg! Loop nog even langs voor een gekoeld flesje wijn.