De 5 lokale tips van Boyd | wijnadviseur Oud Zuid

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: Gent aan de Schinkel & Lokaal van de Stad

Beiden ideaal voor de lunch en borrel met als voordeel dat je heel dag op het terras in de zon kan zitten. Tip voor de late borrelaar: bij Schinkelhaven hebben ze een verwarmd en overdekt terras.

2. Lokale ondernemer: Patisserie Linnick

Waar we bij Grapedistrict passie voor wijn hebben, zo hebben ze dat bij Linnick voor de patisserie. Ik weet dat ik ze tekort doe als ik het alleen over hun macarons heb maar, als je mij ergens voor kan wakker maken is dat het wel. 

3. Wijntip: Casa Nostra Garganega

Dit is mijn ideale zomerwijn voor bij elke maaltijd! Hij heeft namelijk de ultieme zomerverfrissing die je van een Noord-Italiaan mag verwachten, maar hij heeft ook de kracht van de subtiele houtrijping die hij heeft meegekregen. Twee vliegen in één klap – waarmee je elke vis, salade of groentegerecht naar een hoger niveau tilt.

Casa nostra betekent ‘ons huis’. Dat familie belangrijk is voor Italianen weten we allemaal, maar voor de échte Italiaan is er één ding nog belangrijker: de dagelijkse maaltijd. Daar hoort natuurlijk goede wijn bij, dus alléén de beste huiswijn komt op tafel. De Casa Nostra wijn van de authentieke Garganega druif voldoet aan de strengste Italiaanse familie-eisen: we vertrouwen er dus op dat ie ook bij jou door de ballotage komt.

shop-deze-wijn

(Extra tip: Klassiek hoeft dus niet altijd saai te zijn. Dat bewijst deze Chablis maar weer van 100 jaar oude wijnstokken. Bijna met alles te combineren maar probeer het eens met verse oesters. Nog een tip: drink hem niet te koud!)

4. Wijnspot: Schinkeleiland

Oud Zuid zit vol ideale wijnspots! Maar mijn favoriet is toch wel echt Schinkeleiland achter het olympisch stadion, waar je ook een frisse duik kan nemen op de warmere dagen.

5. Staycation tip: Terras

Door corona heeft bijna iedereen zijn terras verbeterd. Dus als je toch thuis moet blijven, support your local en ga wat vaker het terras op!