De 5 lokale tips van Erik | wijnadviseur Grapedistrict Oost 

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: Mojo Amsterdam

Naast het geweldige restaurant Jacobzs  (die overigens echt de beste value-for-money afhaalmaaltijden hadden in de coronatijd en echt goede natuurwijnen hebben) zit Mojo Amsterdam. Hun zonovergoten terras ligt pal aan het water en er is altijd plek genoeg voor iedereen. Ze hebben een uitgebreide wijnkaart met onze wijnen, maar als je in de wijn werkt heb je natuurlijk ook wel eens zin in een vers getapt pils of speciaalbier na een drukke dag in de winkel. Ik word altijd geholpen door extreem aardig en relaxed personeel en de huisgemaakte sticky ribs zijn om over naar huis te schrijven.

2. Lokale ondernemer: Gewoon Kaas

Deze kaaswinkel is het domein van de familie Sirach. Zij hadden het afgelopen tijd ook niet makkelijk omdat zij veel kaas aan restaurants leveren. Eigenlijk vind ik ‘Gewoon Kaas’ niet de lading dekken, het zou moeten zijn; ‘Buitengewoon Kaas’. Zij hebben namelijk echt een bijzondere geitenkaas met een as-laag en een époisse – die enorm stinkt – maar waar je hoofd van op hol slaat!

3. Wijntip: AB Opção Vinho Verde

Kom je net terug van Gewoon Kaas? Kom dan even bij mij langs voor een ijskoud exemplaar van mijn favoriete zomerwijn: de AB Opção Vinho Verde. Deze Portugees uit de Vinho Verdestreek heeft een hééél lichte sprankeling en combineert citrusfruit met een exotisch tintje. Hij zit ook wat lager op alcohol, daarom kan je best een glaasje extra drinken op een zwoele zomeravond.

ab_opcao_superior_vinho_verdeHet is bijna onmogelijk om een betere naam te bedenken voor de groene, regenachtige streek in het noorden van Portugal. De Vinho Verdes (groene wijnen) uit de gelijknamige wijnregio, weerspiegelen namelijk het microklimaat en de invloeden van de Atlantische Oceaan als geen ander. Over het algemeen worden deze wijnen jong gedronken en hebben ze een heel licht bubbeltje. Deze stille Vinho Verde Superior is wat serieuzer van aard, maar heeft nog steeds Vinho-Verde-Verfrissing die je mag verwachten!

shop-deze-wijn

4. Wijnspot: Ringdijk óf aan de Amstel

Na een geschikt kaasje te hebben gevonden en natuurlijk een geschikte wijn bij mij, strijk dan neer op het grasveld aan de Ringdijk of fiets even naar de Amstel. De Amstel is altijd druk, maar je vindt sowieso een plekje aan de Ringdijk. Kleedje en picknickmand mee, trommel je vrienden op en je zwoele zomeravond is compleet! 

5. Staycation tip: Ga het water op!

Ga het water op! Niet ver van Amsterdam liggen de Loosdrechtse, de Kortenhoefse plassen én de Nieuwkoopse plassen. Ben je toe aan drukte en watersport? Ga dan naar Loosdrecht en huur een valkje. Maar ben jij juist toe aan rust en stilte? Huur dan een roei- of zeilboot, neem een bijzondere fles wijn mee en een goed boek en vaar vervolgens de Kortenhoefse plassen op (mag je niet met een motortje komen). De ideale mix van beiden is de Nieuwkoopse plassen. Huur een fluisterboot bij de Watergeus en vaar tussen de prachtige vennen, haal een verse paling bij Firma gebr. Hoogerwerf en neem je eigen fles wit of rosé mee. Je hoeft helemaal niet meer naar het buitenland voor het ideale zomergevoel!

Privacy Preference Center