De 5 lokale tips van Jonathan | wijnadviseur Oud West

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: Ken Sushi

Ken Sushi! In 2019 het hoogste cijfer bij Proefwerk in het Parool (een 9). En dat zegt wat! Bij Ken eet je waanzinnig lekkere sushi. Wees wel op tijd met reserveren, want het is een kleine zaak met een beperkt aantal stoelen. De wijnkaart bestaat uit een selectie wijnen van Grapedistrict, die perfect passen bij de sushie die Ken maakt.

2. Lokale ondernemer: Slagerij ten Wolde

Wanneer mensen in de winkel op zoek zijn naar een mooie fles wijn voor bij een stuk (dry-aged) vlees op kippetje, dan zijn mijn klanten meestal net bij slagerij ten Wolde geweest. Ze hebben geweldige kwaliteit vlees en vooral lokale producten en eigenlijk altijd een goede match met een mooie fles wijn.

3. Wijntip: Alyan Carménère

In de zomer staat bij ons thuis vaak de barbecue aan. Onze Chileense Alyan Carménère past daar perfect bij. Carménère is dé Chileense druif. Deze donkere, zwoele, houtgerijpte Chileen past perfect bij een mooi stuk vlees van de barbecue.

De Carménèredruif kent een vrij wonderlijke geschiedenis. Deze druif was uit de gratie gevallen in de Franse Bordeaux omdat hij flink gevoelig was voor de allesvernietigende druifluis in de 19e eeuw. Een eeuw later, toen men dacht dat Carménère bijna uitgestorven was, kwamen Chileense onderzoekers er bij toeval achter dat er geen Merlot, maar Carménère in hun wijngaarden stond aangeplant! In eerste instantie hielden de Chilenen dit stil om gênante schandalen te voorkomen… Gelukkig hebben ze vandaag de dag deze ‘op-sterven-na-dood-druif’ geadopteerd als nationale trots en kan iedereen er van genieten!

shop-deze-wijn

4. Wijnspot: Vondelpark

Hier kan ik natuurlijk heel creatief gaan doen, maar waarom ik met het Vondelpark om de hoek? Met zo’n fijn en ruim park is er altijd een plekje waar je lekker kunt zitten en genieten van je net opgepikte gekoelde wijn van Grapedistrict.

5. Staycation tip: Ga overal uit eten!

Neem een week vrij en blijf thuis. Reserveer voor de hele week bij restaurants waar je echt nog eens naartoe moest gaan. We hebben allemaal zo’n shortlist (of inmiddels weer longlist) tussen de notities op onze telefoon staan toch? Voor het echt vakantiegevoel ga je ook ergens lunchen en bestel je in het zonnetje ook al een glas wijn (of twee). Vervolgens doe je thuis een tukkie en ga je ‘s avonds weer op pad. Dan vergeet je vanzelf dat je nog in eigen stad bent!