De 5 lokale tips van Leonore | wijnadviseur de Pijp 

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: Venster 33

Heb je zin in om mensen te kijken onder het genot van een heerlijk glas (Grapedistrict-)wijn of een speciaalbiertje? Neem dan plaats op het terras van Venster 33: dit restaurant-café bevindt zich in het horeca hart van De Pijp, aan het Gerard Douplein en op een steenworp afstand van het Heinkenplein, genoeg te zien en beleven dus!

2. Lokale ondernemer: Rodja

Bij Rodja aan de Van Woustraat hebben ze de lekkerste Mediterrane en Midden-Oosterse hapjes. Je kan kiezen uit de meest uiteenlopende smaken humus, aubergine-dips en ze hebben geweldige falafel. Een perfecte plek om wat lekkere hapjes af te halen voor je in het Sarphatipark neerploft!

3. Wijntip: Semeli Feast

Zoek jij een goede wijn om je verse hapjes van Rodja te vergezellen? Probeer dan eens iets anders en ga voor onze Semeli Feast: een Griekse wijn gemaakt van de Moschofilero druif. De aromatische rijke smaken passen goed bij deze diverse hapjes en de lichte citrus-tonen maken het ook een goede doordrinker voor op een zomerse dag.

 

91/100 Punten – Best Buy – Wine Enthusiast

“This stylish and distinctive wine starts with aromas of lemon blossom and slate, followed by flavors of exotic white fruits and citrus. A crisp mineral backbone gives the wine focus and flair. A delicious white at an affordable price.”

shop-deze-wijn

 

 

4. Wijnspot: Sarphatipark

In de Pijp is het Sarphatipark natuurlijk de beste spot om deze zomer van de zon te genieten! Genoeg leuke plekjes om neer te strijken. En is de wijn op? op dan staat er vlakbij, in de Grapedistrict op de Van Woustraat, een koelkast met gekoelde wijnen op je te wachten!

5. Staycation tip: de Veluwe natuurlijk!

Buiten dat er in de Pijp natuurlijk genoeg te beleven is om de zomer mee te vullen, ga ik deze zomer weer eens op vakantie in eigen land. Ik ben er ondertussen al achter dat de natuur op de Veluwe niet onder doet voor vele buitenlandse plekjes! Dus ik zou zeggen, ga er op uit en bekijk wat er dichter bij huis te beleven is. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat het makkelijker is je favoriete Grapedistrict-wijnen mee te nemen op je reis😊!