De 5 lokale tips van Meta | wijnadviseur Burgemeester Rijgerstraat

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: Museumcafé Centraal 

Lekker om op een druilerige zomerdag een middagje cultuur te snuiven en af te sluiten met een lekker glaasje wijn in het museumcafé.

2. Lokale ondernemer: Hinkelman

Dit zaakje zit om de hoek bij de winkel op de Reigerstraat en staat helemaal in het teken van de Nederlandse keuken en Nederlandse producten. Zo kun je er lekkere kazen en worstjes halen, maar ook heerlijke maltijden voor als je een keer geen zin hebt om te koken.

3. Wijntip: Bellini met La Jara Prosecco Spumante

Vul een flûte voor een derde met gepureerde perzik en vul aan met ijskoude Prosecco Spumante van La Jara voor een feestelijke Bellini; een superfruitig en zomers aperitief, zoals het ooit in Harry’s Bar in Venetië bedacht is

8,5/10 – De Grote Hamersma

“Om de meeste Prosecco kun je met een grote boog heen. Maar uitzonderingen zijn er. La Jara is er eentje van. En eigenlijk al jaren. Opnieuw geproefd voor deze DGH. Ook nu weer lekker, diepgaand, discreet droog, zacht appelig, met milde perzik en een beschaafde mousse. De zilveren medaille die-ie tijdens de Challenge Millésime Bio 2015 oppikte, zit nog steeds op de fles. ”

shop-deze-wijn

 

4. Wijnspot: Amelisweerd

Tegen Utrecht Oost aan ligt landgoed Amelisweerd, een mooi natuurgebied langs de Kromme Rijn. Vanaf de winkel ben je er in een kwartiertje fietsen. Lekker gekoeld flesje rosé en een kleedje mee: zo besteed ik graag een zomerse avond, met relaxt bootjes kijken in het gras.

5. Creatieve tip: Paella, Catalaans wit en bijpassende playlist

Blijf je op staycation in eigen land? Haal dan gewoon je favoriete vakantieland in huis! Dat doe ik bijvoorbeeld door een lekkere paella te maken en een fijne Catalaanse witte wijn open te trekken (Catalan wit). Met een playlist met Spaanse zomerhits waan ik me toch een beetje aan de Costa Brava in de zon!