De 5 lokale tips van Renee | wijnadviseur de Twijnstraat

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: De Pomp op de Croeselaan

Nét buiten het centrum. Zij werken met biologische en regionale producten. Leuk feitje: De Pomp is vroeger ook een echt tankstation geweest. Ze hebben het zelf waanzinnig mooi omgetoverd tot een fijn restaurant waar je ook nog eens lekker buiten kan zitten.

Blog_renee_tussenblok

2. Lokale ondernemer: Visjes

Zelf houd ik ontzettend van oesters en lekkere vis. Houd je daar nou ook van? Ga dan zeker even bij onze buren Visjes langs! Zij hebben altijd onwijs lekkere oesters, vis en kreeft.  Neem het lekker mee voor in het zonnetje of als je lekker thuis uitgebreid gaat koken.

3. Wijntip: Picpoul de Pinet mét Vacuvin Icepack

Mijn favoriete wijn voor deze zomer is onze Domaine des Cadastres Picpoul de Pinet. Hij is fris, licht en heeft een ziltige mineraliteit. Ideaal bij schelp- of schaaldieren. Schaf ook eens een Icepack aan en leg deze in je vriezer. Met de Icepak blijft je wijn echt super lang koud, waardoor je er extra lang van kan genieten en ideaal voor de beloofde warme zomer!

Eigenwijze druif: Picpoul. Als je deze druif niet kent heb je nu een legitieme reden om eens af te reizen naar Zuid-Frankrijk, want het gebied waar deze druiven groeien is echt adembenemend. En als je je hele leven in de zon hebt uitgekeken over de Middellandse Zee, vind je het vast niet erg als je uiteindelijk ook op tafel eindigt in het gezelschap van een dozijntje oesters en wat mosselen, toch?

shop-deze-wijn

 

4. Wijnspot: de Kade bij Ledig Erf

Mijn wijnspot is eigenlijk heel erg dichtbij, namelijk: hier aan de kade! Je loopt de Twijnstraat uit en dan kom je op Ledig Erf. Vanaf Ledig Erf zie je het stukje water al. Je kan daar ontzettend lekker aan de kade zitten en geniet van het zonnetje (ook in de avond!). Neem dus lekker wat borrelhapjes en een flesje wijn mee, en de avond kan beginnen.

5. Creatieve tip: Borrel per boot

Als je wat meer creatiefs zoekt heb ik ook nog een leuke tip. Huur een kano of een bootje en vaar of richting Rijnhauwen of door de grachten van Utrecht. Neem hierbij ook wat borrelhapjes mee en zoek onderweg een lekker plekje om aan te meren.