De 5 lokale tips van Rutger | wijnadviseur de Jordaan

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: Café Tuin

Café tuin is de ideale plek voor een goed glas wijn of een dubbele espresso. Je kan er heerlijk buiten zitten, en als het goed is kan je gedurende de dag flink wat zon mee pakken en een krantje lezen!

2. Lokale ondernemer: Het brood van buurman Johan

Mijn buurman Johan van Vlaamsch Broodhuys weet wat goed brood is. Ze hebben er ook olijfolie van hoogwaardige kwaliteit. Beknibbel hier niet op, het is tenslotte maar één keer zaterdag, per week. Als je met je handen eet werkt het brood als je bestek. 

3. Wijntip: La Ghibellina Gavi di Gavi Mainin

Gavi di Gavi uit de Piëmonte! Het lijkt wel alsof deze wijn en coquilles elkaar nog uit een vorig leven kennen, zo goed passen ze bij elkaar. Het is een zeer gelaagde wijn die blijft fascineren alsof je ‘m nooit helemaal gaat begrijpen. Een overtuigende smaak die toch elegant blijft met een frisse mineraliteit die voor balans zorgt.

laghibellina_mainin_gavi“Alberto en Marina Ghibellini zijn de trotse eigenaren van La Ghibellina. Ze ontmoette elkaar als tieners en besloten gelijk om de rest van hun leven te delen. Ze trouwden al snel en samen met hun twee kinderen wonen ze aan de wijngaarden met het prachtige uitzicht op hun druiven. Leuk om te weten; Alberto heeft twee maal mee gedaan aan de Olympische spelen en won brons in Atlanta 1996!….Met welke sport? Wijn drinken? Nee zeker niet, waterpolo!”

shop-deze-wijn

 

4. Wijnspot: Lindengrachtmarkt

Eén mooi product uit de zee. Bezoek de Lindengrachtmarkt op een luie zaterdag, maak flink wat drama bij de viskraam over wat het beste stuk is en focus wel al je aandacht op de perfecte bereiding. Zo zijn er krabpoten, scheermessen, gamba’s in alle soorten en maten of gewoon een visje. Ik heb zelf ben verslingerd aan coquilles St. Jacques en ook hier valt en staat alles met de perfecte garing. Nét niet aangebrand van buiten maar nog wel een beetje rosé van binnen is hier de heilige graal.

5. Creatieve tip: een drupje citroensap!

Je kunt de zuurgraad van je wijn niet aanpassen, de zuurgraad van je gerecht wel. Niet dat de Gavi di Gavi een hoge zuurgraad heeft maar het is wel leuk om hier mee te spelen door wat limoensap op je gerecht te druppelen en te kijken wat dit doet met de smaak van de wijn. Deze wordt dan namelijk minder zuur voor je gevoel.