De 5 lokale tips van Seth | wijnadviseur Den Haag

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: Manta Beach

Manta Beach vind je op de het gezelligste stukje strand van Scheveningen; het Zwarte Pad. De keuken is goed en gevarieerd. Daarnaast werken ze veel met biologische producten en is het personeel goed en gastvrij.

2. Lokale ondernemer: Poelier Ammerlaan

Dit familiebedrijf staat al jaren bekend als één van de beste poeliers van Den Haag. Ik kom er zelf graag voor goede (en betaalbare) eendenborst of de gerookte en gedroogde ham van wild zwijn. Geen straf in het zonnetje met een mooi glas Pfannebecker Spatburgunder.

3. Wijntip: Max Pfannebecker Spätburgunder 

Max is de derde generatie en heeft sinds 14 jaar het stokje van zijn vader overgenomen. Sindsdien is hij druk bezig met het moderniseren van het bedrijf. Deze biologische Spätburgunder is een mooie frisse rode wijn, die het beste licht gekoeld geserveerd kan worden.

pfannebecker-spatburgunderDuitse wijnen komen maar lastig van hun ‘liebfraumilch-zoetebocht-imago’ af. In Rheinhessen heeft een groep jonge wijnmakers zich verenigd onder de naam ‘message in a bottle’ om hier definitief verandering in te brengen. Max Pfannebecker is een van deze wijnmakers. Zijn boodschap aan de wereld heb je gevonden als de bodem van deze fles in zicht komt.

shop-deze-wijn

4. Wijnspot: Zuiderstrand

Wil je de drukte van Scheveningen ontlopen? Ga dan eens naar het zuiderstrand. Eén van de mooiste stranden van Den Haag en relatief rustig. Neem wat koude wijn mee en wat lekkere hapjes en geniet van het strand!

5. Creatieve tip: Toerist in eigen land

Plekken zoals Giethoorn of Kinderdijk zijn normaal het terrein van massa’s toeristen. Momenteel is het op deze plekken een heel stuk rustiger, dit is dan ook dé kans om een keer de toeristische hotspots van Nederland te ontdekken.