De 5 lokale tips van Stijn | Grapedistrict Haarlem & Heemstede

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: Het Veerkwartier

Natuurlijk kan alle horeca jullie steun heel goed gebruiken, dus mijn eerste tip is, om zoveel mogelijk naar verschillende horeca te gaan. Maar als je dan op een mooie dag echt lekker wil chillen, ga dan naar Het Veerkwartier aan de Veerplas net bet buiten Haarlem. Heerlijke tent met super lekkere happen en wijnen. De kinderen kunnen spelen op het natuureiland of lekker zwemmen in de plas, terwijl jij lekker geniet op het terras, een yogha les volgt of even gaat suppen.

2. Lokale ondernemer: Boekhandel Blokker en Jasmijn Bloembinders

De zomervakantie is bij uitstek het moment om even lekker uit te rusten en hoe doe je dat beter dan een goed boek lezen. Boekhandel Blokker in Heemstede is zo’n super uitgebreide boekenzaak met kundige mensen die voor jou het meest ideale boek kunnen vinden. Maar je kan jezelf of vrienden natuurlijk ook verwennen met een mooie plant of waanzinnig mooi boeket van Jasmijn Bloembinders in Haarlem. Onze buren in Haarlem, Pien & Patrick hebben al 20 jaar dé bloemenzaak voor Haarlem en omstreken en zijn rasondernemers. Voor ieder wat wils hebben bloemen, planten, maar ook allerlei accessoires voor in en om het huis

3. Wijntip: Fragas do Lecer Monterrei Godello

Mijn ideale zomerse wijn is de Godello van Fragas do Lecer. Een super spannende frisse, ziltige witte wijn uit het noorden van Spanje (vlak boven de Portugese grens). De invloed van de Atlantische Oceaan proef je terug in de wijn en maakt het een waanzinnige combi met allerlei visgerechten. Maar ook super lekker als aperitief!

grapedistrict_fragas_do_lecer_godello_monterrei (1)“De Godellodruif was door zijn onbekendheid bij het grote publiek bijna uitgestorven. Gelukkig bleven veel wijnboeren in het noordwesten van Spanje geloven in de potentie van deze bijzondere druif. De druif is helemaal terug van weggeweest en hij wordt tegenwoordig zelfs omschreven als de ‘witte Bourgogne van Spanje’. Hij heeft namelijk structuur, finesse en een bijzonder fris en mineralig karakter. Gastronomisch ook erg interessant, omdat hij zowel schelp- als schaaldieren, frisse salades en zachte kazen naar een nog hoger plan trekt!”

shop-deze-wijn

 

4. Wijnspot: Het Spaarne

Ik hou van het water! Maakt mij niet uit of het nu op een zeilboot, sloep of SUP is, I LOVE IT! Maar lekkerste in Haarlem is misschien wel om een lekkere picknick mand te maken en een goed gevulde koeler met flessen wijn. Een bootje te regelen (lenen, huren) en dan lekker via de grachten van Haarlem koers te zetten richting de Mooie Nel of juist naar de Kaag en daar een mooie dag te maken.

5. Staycation tip: Nederland, oh Nederland!

Mijn staycation tip is wat lastiger, ik ben namelijk een enorme fan van Nederland. Ons land is zo divers en heeft zoveel moois te bieden. Ik ga zelf 2 weken naar Friesland, maar het net zo goed ook Limburg of Zeeland kunnen zijn. Mocht je naar Zeeland gaan dan vind ik zelf Domburg echt super fijn, maar kan je ook aanraden om zelf Oesters te plukken. Check via wildplukwijzer.nl even waar dit kan in Zeeland en je bent er in ieder geval zeker van dat het legaal is.