De 5 lokale tips van Remy | wijnadviseur de Eilanden

Hey! Onze wijnadviseurs weten alles van wijn en de leuke spots in de buurt. Benieuwd? We delen graag onze persoonlijke zomertips voor thuis en onderweg. Ook online zijn wij lokaal, we delen alle tips van onze wijnadviseurs hier voor een complete shop ervaring, maar we pakken jouw bestelling ook zelf voor je in en wil je graag wijnadvies? Stel je vraag via de chat! #shoplocal

1. Horeca tip: Grand Café Kompaszaal op de KNSM-Laan.

Dit Grand Café is onterecht een beetje een ondergeschoven kindje. Over het algemeen denkt men dat dit puur een evenementenlocatie is. Niets is minder waar, met een prachtig terras uitkijkend over ‘t IJ, is het daar heerlijk toeven onder het genot van drankje en/of hapje.

2. Lokale ondernemer: Slagerij Bührs in winkelcentrum Brazilië.

Grapedistrict en Slagerij Bührs delen een passie voor authentieke producten met échte smaak. Hun producten zijn, net als onze wijnen, afkomstig van kleine boeren. Wij werken dan ook veelvuldig met hen samen bij het organiseren van leuke evenementen, zoals proeverijen.

3. Wijntip: Pecorino!

Een fantastische Italiaanse druif. Met zowel subtiel rijpe tonen als een goede dosis mineraliteit, is deze “schapendruif” ongelofelijk breed inzetbaar in combinatie met gerechten. Een originele wijn die je zal verrassen!

 

8,5/10 punten – Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2019

“Van de coöperatie, de cantina uit Rocca San Giovanni. Meestal wordt in Italiaanse coöps voornamelijk samengezworen tegen de smaakpapil. Maar niet altijd. Zo zijn ook in 2017 de krachten weer gebundeld om de wijnliefhebber het leven te veraangenamen. Met zuivere, schone, biologische pecorino. Frisse appel, niet te rijpe peer, koele meloen en opgewekte limoen. Strak bittertje. Veel sap.”

shop-deze-wijn

4. Wijnspot: De Bogortuinen.

Een lokaal park met de mogelijkheid tot een verfrissende duik in ‘t IJ!

5. Staycation tip: Zwemmen bij de schoonouders

Wellicht niet ieders idee van een leuke tijd, maar “extreme times call for extreme measures!” Deze zomer ben ik bij mooi weer voornamelijk in de tuin van mijn schoonouders te vinden! Het is dan ook wel een hele grote tuin met een zwembad. Dus mijn zomertip: zoek leuke schoonouders met een heerlijk grote tuin!