Ken jij het dilemma? Over een kwartiertje word je in het park verwacht met een ijskoude fles wijn. Helaas ligt hij nog in je wijnrek omdat je bent vergeten hem koud te leggen. Je kan natuurlijk je vrienden niet teleurstellen met een lauwe fles wijn. Daarom namen ik de proef op de som en probeerde drie verschillende experimenten uit met onze Forte Alto Pinot Grigio! Met de thermometer in de aanslag en de stopwatch op 15 minuten kwam ik tot de volgende resultaten!

Snel je wijn koud: de truc met de natte theedoek

Wanneer je een natte theedoek om een fles wijn wikkelt, zal in de theorie de fles sneller koud worden. De natte theedoek geleidt de warmte en je fles wijn wordt dus sneller koud! 

Resultaat: van 18 naar 13 graden in 15 minuten!

Net zo snel je wijn koud: de ultieme chemische reactieGrapedistric_hoe_koel-je-wijn-snel-2

Dit is een truc uit de natuurkundeles! Om een lang verhaal kort te maken, het zout verlaagt de smelttemperatuur van het ijs. Het ijs smelt sneller en dit kost energie. De energie onttrekt het de warmte uit de omgeving, in dit geval het lauwwarme water. Het water (en de fles wijn) zullen dus sneller koud worden!

Resultaat: van 18 naar 13 graden in 15 minuten!

Grapedistric_hoe_koel-je-wijn-snel-1Snelst je wijn koud: de Icepack

Vacuvin maakt Icepacks, die je fles sowieso lang koud houdt. Maar de ervaring leert dat deze handige gadget de wijn ook snel koelt! Hoe snel?

Resultaat: van 18 naar 11 graden in 15 minuten!

De Icepack is de onbetwiste nummer 1! Haal snel zo’n Icepack in één van onze winkels!

Bestel je deze week online? Tot en met zondag 9 augustus 2020 ontvang je bij aankoop vanaf 12 flessen een gratis Vacu Vin Icepack* (t.w.v. 9,99) en drink jij je wijn ijskoud! *Niet in combinatie met andere acties

SHOP NU >>

Bonustip: met bevroren druiven je wijn snel koud

Een ijsblokje in je glas is een echt no-go! Je wijn zal waterig worden en niet zo lekker meer smaken! Zonde! Daarom heb ik altijd een aantal druiven in mijn vriezer liggen (die geven immers geen smaak af en maken de wijn niet waterig) en op het moment suprême stop ik ze als ijsklontjes in mijn glas. Binnen no-time een ijskoud glas wijn! 

Ben jij benieuwd welke wijnen jij sowieso altijd koud moet hebben staan? Werp dan even een blik op onze website voor al onze bubbels, witte- en roséwijnen, of vraag advies is één van onze winkels waar tevens zo’n handige Icepack is te krijgen!