Eendenborst met vijgen

Boereneend met vijgen

Rond de decembermaanden wordt er vaak extra lekker gegeten en dit gerecht hoort daar zeker bij. Eendenborst wordt vaak gecombineerd met sinaasappel of frambozensaus, maar vijgen zijn er goddelijk bij. Schrik niet bij het idee dat eend moeilijk te bereiden is, want het is juist heel gemakkelijk. Dus hop hop, de keuken in en genieten maar.

Deze jonge wijn met diepgang uit het Franse Zuidwesten doet het goed naast de delicate smaak van eend en het zoetje van de vijgen. Pittig, fruitig, kruidig, maar vooral lekker relaxt.

Even geen inspiratie dit weekend, of gewoon geen zin om na te denken over wat je gaat eten? No problemo. Wekelijks struinen wij het web af om lekkere en makkelijke recepten te vinden die geschikt zijn voor de drukke zaterdag of luie zondag. We delen ze hier en geven je ook nog een bijpassend wijnadvies.

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

[mc4wp_form]