Pizza uit de Alpen & Triade Bianco

Pizza uit de Alpen

Nog even voordat al het culinaire feestdagengeweld in de keuken losbarst gaan we voor een lekker pizzaatje van Jamie. Deze goede man maakt altijd heerlijke, speelse, ambachtelijke gerechten. De pizza is makkelijk te maken, je moet alleen even geduld hebben met het deeg, maar daar word je goed voor beloond met een knapperige korst en een dunne bodem. Lovely!

Bij pizza zijn de wijnmogelijkheden eindeloos, van wit tot rood en van simpel tot iets luxer. Soepele wijnen gemaakt van de Sangiovese druif (zoals bijvoorbeeld Chianti), doen het altijd goed. Deze druif heeft van zichzelf nogal wat zuurtjes die mooi matchen met de frisse zuren in -de vaak aanwezige- tomatensaus op de pizza.

Maar Jamie gaat hier de Alpen in en gaat flammenkuche-style.

Deze variant is met crème fraîche en vaak het lekkerst met fris wit. Maar het is winter dus iets voller en zachter wit volstaat dan wel. Zoals deze kruidige Italiaan gemaakt van lokale druiven. Tropisch fruit wordt afgewisseld met net genoeg mineraliteit. Zo spoel je elke hapje pizza lekker weg met een zacht fris slokje wijn en blijf je prima fit om daarna nog even lekker de stad in te gaan.

Enjoy!

Even geen inspiratie dit weekend, of gewoon geen zin om na te denken over wat je gaat eten? No problemo. Wekelijks struinen wij het web af om lekkere en makkelijke recepten te vinden die geschikt zijn voor de drukke zaterdag of luie zondag. We delen ze hier en geven je ook nog een bijpassend wijnadvies.

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in