Dit zijn de kelderrestanten die je in huis moet halen!

Een onverwachte borrel, gezellige avond of spontaan zin in goede wijn. Paniek! De koelkast en het wijnrek is leeg! Gelukkig hebben wij speciaal een aantal kelderrestanten geselecteerd waarmee jij je voorraad voor een prikkie mee kan bijvullen. Dit zijn de wijnen die je eigenlijk altijd standaard in huis moet hebben, zo grijp jij nooit meer mis op een spontaan gezellige avond of etentje. Lees je mee?

Tijd voor reflectie en ontspanning

De afgelopen tijd zijn gezellige borrels met veel vrienden tot een nulpunt gedaald. Extra veel reden om na een drukke dag vol zoom-meetings en thuiswerken de dag goed af te sluiten en de dag op te maken aan de keukentafel, het middelpunt van elk thuiswerkend huishouden. Met een stukje kaas, een borrelnoot en een goede wijn in de aanslag is het dan eindelijk tijd voor ontspanning en reflectie. Wij hebben een piekfijne Pinot Grigio van Hongaarse bodem bij onze kelderrestanten zitten die fruit met enorm veel frisheid combineert. Dé perfecte wijn om de waan van de dag van mee af te schudden! Ben je meer toe aan wat meer power en kracht? Haal dan een licht houtgerijpte Chileense Chardonnay in huis. Licht romig, rijp fruit en zachte, doordrinkbare zuren. Welke van de twee zet jij koud?

Bardos Pinceszet Pinot Grigio

Wijnmaker Tamás Bardos maakt deze zachte Pinot Grigio in het Hongaarse Mátragebergte. Door het warme klimaat ontwikkelen zijn druiven nét iets meer power en fruit dan de Pinot Grigiodruiven in bijvoorbeeld het noorden van Italië. Zachte kazen, een dip met humus of een gedroogde worst. Deze fijne wijn biedt zelfs weerstand zelfs een blauwe kaas. Omdat Tamás zijn wijnkelder opruimt, kan je hem nu voor een net zo’n zacht prijsje bij ons halen. Fijne borrel! 8/10 Punten – Harold Hamersma

Alternatief: El Bohemio Chardonnay

Ben je meer van de wat vollere wijnen? Haal dan deze licht houtgerijpte Chardonnay in huis. Wijnmaker Pablo Sofia is een autoriteit in de Chileense wijnwereld en houdt zijn wijnen zo puur mogelijk. Het zachte perzik en abrikozenfruit komt je tegemoet bij het uitschenken van deze Chardonnay. Niet te overdadig wat houtrijping betreft. Daarom al jaren de favoriet van elke borrelaar die op zoek is naar nét even wat meer diepgang! 8/10 Punten – Harold Hamersma

De wijn-spijs-tijgers

Nederland heeft is afgelopen tijd een flink aantal zelfbenoemde chefskoks rijker. Kookboeken worden doorgespit, recepten worden gedeeld en de groenteboer, slager en traiteur maken overuren. Ben jij ook zo’n keukenprins of prinses? Dan kan je maar beter goed voorbereid zijn en een multi-inzetbare wijn in huis halen! Riesling licht vaak voor de hand vanwege zijn inzetbaarheid. Maar heb jij wel eens een Duitse Silvaner gedronken? Die pakt salades, vis, gevogelte, Ottolenghi, groente, schelpdieren, pittige gerechten en curries ook bijzonder goed op. Eet je toch iets steviger? Dan hebben wij ook een rode wijn voor je die je altijd in huis moet hebben. Lees je mee?

Geiger & Söhne Mundart Silvaner Trocken

De Duitse Franken is hét gebied voor de Silvanerdruif. Als hij tijdens de strenge Duitse winters weet te overleven en ‘s zomers vol van de zon kan genieten, ontpopt hij zich door zijn zachte zuren en milde karakter tot een ideale begeleider van verschillende gerechten. Hij wordt dan ook vaak in één zin genoemd met Japanse Sushi of andere Aziatische rijstgerechten. Maar wanneer je asperges of gegrilde groente maakt, dan heb je met deze Silvaner een echte match made in heaven… Beoordeeld met een 8,5 in De Grote Hamersma

Het rode alternatief: Cantina Frentana Torre Vinaria Montepulciano

Montepulciano d’Abruzzo, dat klinkt al magisch. Je proeft donkerrood fruit en kracht, omdat die druiven flink wat zon pakken in het midden van Italië. Toch staan de druiven relatief dicht bij de kust aangeplant, waardoor de wijn ook lichte en frisse aroma’s ontwikkelen. Hij gaat geweldige bij tomaat. Een pasta met rode saus of een Italiaanse pizza bijvoorbeeld. Ook biefstuk, eend en kip kan hij makkelijk aan. Zelfs met een pepertje of wat rijkere saus. Eet- en drinksmakelijk!

Wijnen om intens van te genieten

Toe aan het wat serieuzere werk? Check! Zet je favoriete Netflixserie op, pak jouw meest meeslepende roman erbij of ga eens zitten voor een goed gesprek. Daar hoort een wijn bij waar je bijna in het glas willen duiken en pas na lange tijd, happend naar adem, weer naar boven komt. Diepgang, kracht en complexiteit zijn daar bij de toverwoorden. Ben jij klaar voor de volgende wijnen?

Tinto Negro Limestone Malbec
Vrienden Jeff en Alejandro hebben bijna twee decennia samengewerkt bij het grootste en oudste Argentijnse wijnhuis Catena Zapata. Met alle skills die zij daar hebben opgepikt zijn ze zes jaar geleden in Mendoza voor zichzelf begonnen. Ze gooiden al snel wereldwijd hoge ogen met hun iconische Malbecs met enorm veel power en diepgang. Er zijn nog maar een paar flessen beschikbaar als kelderrestant in de aanbieding! Ga jij het avontuur aan?

 

Nog een alternatief: La Pruima Primitivo di Manduria

Wij citeren Harold Hamersma maar even: “Vuistdikke Primitivo. Voor zeker anderhalf jaar eiken op de brede schouderpartij. Speculaasbrokken stutten de pruimenboom waaraan Jantje pruimen zag hangen, als eieren zo groot. Bouwvakkershand vol krenten. Notenbar. Zoete specerijen. Denk eens aan worsten van de grill of noeste pasta’s met overdreven veel vleessaus“. Daar kunnen wij niet tegenop! Haal ‘m in huis en oordeel zelf!

 

Benieuwd naar nog meer kelderrestanten? Check alle extra voordelige wijnen op onze website en snuffel eens even rustig rond.