In de decembermaand hebben we ons tegoed gedaan aan héél véél lekkers. In januari was het dan ook tijd voor (een beetje) detoxing en vooral veel goede voornemens. Even rustig aan met de wijn, een bezoekje aan de sportschool en de hand op de knip. Thank God it’s February!

Onze grote SALE is namelijk weer begonnen. Zo maken wij plaats voor nieuwe wijnen en nieuwe jaargangen en helpen we jou je voornemens nog een tikkie langer vol te houden. Zo wordt het wel heel makkelijk om van je goede voornemens goede gewoontes te maken!


1. Aardig voor de portemonnee

Oké, je eerste salaris van 2018 zal inmiddels op je bankrekening staan, maar met een beetje spaarzaamheid is niks mis. Dit betekent niet dat je op kwaliteit hoeft te besparen! Kijk hier maar…

Arca Nova Vinho Verde (van €5,99 naar €4,99)
Portugese wijnen zijn ‘hot-topic’! Waarom? De prijs en kwaliteit liegen er vaak niet om. What-you-see-is-what-you-get en daarom zijn wij er van overtuigd dat je kennis moet maken met onze Arca Nova Vinho Verde. Met zijn frisse fruittonen (appel & citrus) en lichte bubbel haal je het spreekwoordelijke zonnetje in huis. Wees niet bang dat je na een glas al dansend op je keukentafel staat want deze groene vriend in lichtblauwe fles heeft een heel laag alcohol percentage (10,5%). Dus neem nog een glaasje bij het zien van de eerste winterse zonnestralen.

 

2. Bewuster leven

Bewuster én groener leven is niet alleen bij jou thuis een goed voornemen, maar ook in wijnland een blijvende trend. Daarom hebben we deze rode biologische nieuwkomer voor je uitgezocht!

Cèdre Camille Malbec Comte Tolosan (van €6,99 naar €5,99)
In het afgelopen jaar voegde wij een nieuwe biologische Malbec toe aan ons assortiment, afkomstig van het wijnhuis Château du Cèdre (een van onze favoriete wijnhuizen)! Deze wijn uit de nabijgelegen appelatie Comté Tolosan bleef zeker niet onopgemerkt. De maker van deze wijn, Pascal Verhaege, staat bekend om zijn zware, bijna zwarte Cahorts-wijnen. We kunnen met deze experimentele, zachte en sappige Malbec wel zeggen dat Pascal ons heeft verrast! De ultieme huiswijn en ‘visite-pleaser’ zelf een keertje proeven? Kom dan snel zo’n flesje van dit extra voordelige succesnummer bij ons halen!


3. Spanning en sensatie

Naast gezonder en bewuster leven gaan we in het nieuwe jaar ook vaak op zoek naar nieuwe uitdagingen. Meer spanning en sensatie tijdens jouw dagelijkse routine bijvoorbeeld! Wil je echt eens totaal iets anders? Probeer dan deze blend van gekke druiven Hondarabbi Zuri en Munemahatsa!

Doniene Gorrondona Txakoli (van €12,99 naar €10,99)
De druiven uit deze Baskische blend uit Txakoli is nauwelijks uitspreekbaar maar ontzettend lekker! Hoewel je hier waarschijnlijk nog nooit van gehoord heb, zweren ze in Baskenland bij dit duo. In iedere bar in het Noordwesten van Spanje spoelen ze hun Pintxo’s dan ook graag weg met zo’n mineraalachtige en tongstrelende Txakoli. Onze wijninkoper Thijs was dit jaar nog even op bezoek bij wijnmaakster Maria. Zij liet hem proeven dat een glas Txakoli ook goed combineert met witte vis, schaal- en schelpdieren. Durf jij deze spannende wijn aan?

 

4. Wie wat bewaart heeft wat

Veel dingen in het leven worden mooier, leuker, lekkerder met de juiste portie aandacht, tijd en liefde. Deze wijn bijvoorbeeld is nu al een genot om te drinken, maar wanneer je hem een aantal jaren (2-4) laat liggen, wordt hij de koning van jouw wijnrek!

Domaine Rolet Arbois (van €17,99 naar €14,99)
Ieder jaar kijken we bij Grapedistrict terug op het afgelopen jaar. Eén van deze hoogtepunten was de Domaine Rolet Arbois; een houtgerijpte, elegante en super subtiele Chardonnay vol van perzik, appel en peer uit de Franse Jura. Deze wijn is nu al levendig, maar wanneer je hem een aantal jaren laat liggen is hij energieker dan ooit tevoren!

Maar wij hebben  ook nog tientallen andere wijnen in de SALE, zodat jij lekker economisch verantwoord kan drinken in februari.
Ka-ching!