Zweigelt Rosé & zelgemaakte pizza van Robert

Wijnmaker Robert Nadler ziet het elke zomer gebeuren. Het klimaat van Oostenrijk wordt elk jaar weer een beetje warmer. Niet alleen betekent dit dat hij zijn druiven steeds eerder moet oogsten om voldoende frisheid in de fles te krijgen, ook kan hij elk jaar weer een paar dagen eerder naar buiten om zijn barbecue aan te steken. Toen wij hem vroegen naar zijn favoriete familierecept bij zijn eigen familierosé, hoefde hij niet lang na te denken. De barbecue ging aan voor een van top tot teen zelfgemaakte pizza. Krijg jij spontaan zin om zijn recept te maken, zet dan snel een fles Zweigelt Rosé koud!

Ingrediënten

400 gram bloem
250 ml lauwwarm water
3 eetlepels olijfolie
10 gram gist
een snufje zout
5 eetlepels tomatensaus
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
1 handje geraspte kaas
200 gram salami in plakjes
1 handje rucola
50 gram maiskorrels uit blik
1 fles Nadler Zweigelt Rosé

Instructies

  1. Roer de gist door het lauwwarme water en laat het even oplossen. Doe de bloem, olijfolie, wat zout en het gistmengsel in een grote kom en kneed tot je een stevig deeg hebt.
  2. Laat het deeg vervolgens een uur op kamertemperatuur staan. Stook ondertussen je barbecue hoog op (+300 graden). Vorm ondertussen een pizzavorm van het deeg met een deegroller (of een lege wijnfles) en verspreid alle ingrediënten over de pizza.
  3. Leg de pizza op de opgewarmde pizzasteen in de barbecue (je kan ook een aantal lagen bakpapier gebruiken, mocht je geen pizzasteen hebben). Na 5 tot 10 minuten is de pizza klaar.
  4. Schenk mijn koude Zweigelt Rosé in, en geniet er van!

Grapedistrict-nadler-zweigelt-rose8+/10 punten – Harold Hamersma

“Een paar jaar terug proefde ik de 2015-oogst al eens. Goeie, wat ruige rosé. Niet dat benauwde getut van Madurodam-aardbeien met Ronaldohandtasjes. Vlezig, ongekamd en stoer. Kersen uit mand, met hier en daar een schaafwond. Blauwe pruim en groene kruiden. Madeliefjes, muurbloempjes en zoetekauwtjes deinzen achteruit.”

shop-deze-wijn


Robert Nadler

Weingut Nadler is een innovatief familielandgoed met een lange traditie. Zo begon Johann Hanny voor het eerst vanaf eind jaren veertig met het produceren van wijn. Sinds 1996 beheert Robert Nadler het landgoed, als 3e generatie in de stamboom van wijnmakers. Onder zijn leiding is het wijnhuis aangepast aan de eisen van de moderne wijnbouw en oenologie. De hele familie helpt een handje mee, zelfs de meest verre familieleden assisteren regelmatig in de wijngaard en kelder. De druiven worden streng geselecteerd, en de oogst wordt beperkt gehouden om zoveel mogelijk concentratie in de wijn te verkrijgen.