Goru el Blanco & Saté van Ioana

Het jonge wijnkoppel Santos en Ioana werken elke dag samen op de wijngaarden in het warme Zuid-Spaanse Jumilla. Ze maken vooral rode wijnen van Monastrelldruiven, maar ze hebben ook een geweldige witte blend van Chardonnay en Moscatel – de Goru Blanco. Toen wij de familie vroegen naar hun familierecept, moesten ze toch wel even nadenken. Ze hebben het vaak zo druk met het familiebedrijf dat koken er vaak bij in schiet. Gelukkig vieren ze het einde van een harde dag werken met een grote barbecue voor de familie en hun team. En welk gerecht past er nu beter bij hun rijpe Goru Blanco? Gemarineerde satéspiesen met pindasaus natuurlijk! Hun witte wijn heeft namelijk genoeg frisheid voor de limoensap en genoeg kracht voor de pindasaus. Dus hup! Steek die barbecue aan en zet hun witte familiewijn snel koud!

https://blog.grapedistrict.nl/wp-content/uploads/2020/05/Grapedistrict-familierecept-ego-goru.jpeg


Ingrediënten:

Voor de saté:
1/4 blikje kokosmelk
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels gedroogd kurkumapoeder
2 theelepels nootmuskaat
3 fijngehakte knoflooktenen
1 duim fijngehakte gember
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel vissaus
500 gram kippendijfilet
peper en zout

Voor de saus:
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels bruine suiker
2 fijngehakte knoflooktenen
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel gembersiroop
1 fles Ego Bodegas Goru Blanco

Instructies:

Snij de kippendijfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Laat de kip 2 uur lang marineren in de kokosmelk, sojasaus, kurkuma, nootmuskaat, fijngehakte knoflook, bruine suiker en vissaus.

Voor de pindasaus: Verhit een kleine pan op het vuur en voeg de pindakaas, het limoensap, de knoflook, de bruine suiker, de chilisaus en de gembersiroop toe. Roer de saus met een beetje water op een laag pitje tot de saus de juiste dikte heeft. Is hij nog niet dik genoeg, gebruik dan nog 1 of 2 eetlepels water.

Steek de kolen op je barbecue aan en wacht tot de barbecue warm is. Steek de gemarineerde kip op spiesen en gooi de marinade weg. Als de barbecue een interne temperatuur van 170 graden heeft, duurt het zo’n 12 á 15 minuten voordat de kip door en door gaar is. Giet bij het serveren de pindasaus er bij en vergeet niet een koude fles Ego Bodegas Goru Blanco voor jezelf en je gezelschap in te schenken!

goru_el_blanco_moscatel_chardonnay90/100 punten – Gilbert & Gaillard Wine Guide

“Seductive nose showing perfumes of white flowers (orange blossom), fruits (melon and nectarine) and white pepper, rounded off with a hint of citrus (tangerine zest). Mellow, fresh and lively on the palate, displaying lovely length.”

shop-deze-wijn

 

Santos en Ioana

Ego Bodegas is sinds 10 jaar neergestreken in het kloppende hart van de D.O.P. Jumilla. De nogal moderne Bodega krijgt volgens de Spaanse buren niet de schoonheidsprijs, maar functionaliteit en moderne wijntechnieken staat bij wijnmakers Santos en Ioana hoog in het vaandel. Hun doel is dan ook om het aller-aller-allerbeste uit hun druiven te halen en het karakteristieke pure fruit in hun wijnen weer te geven. En met succes! Elk jaar vallen hun wijnen weer in de prijzen.